4 Reasons Why Pinterest for Business Is Your Secret Weapon

Pinterest kan meer doen dan je helpen bij het plannen van je droomhuis-make-over of reis naar Bali.

Het is de ultieme groeitool voor online bedrijven.

Met 450 miljoen maandelijkse actieve gebruikers wereldwijd en de hoogste koopintentie op alle platforms, verdient het een plek in uw marketingstrategie voor sociale media.

Ten slotte, Pinterest is een plek voor ideeën.

Gebruikers komen hier om te leren koken, inspiratie op te doen voor een thuiskantoor of tips te krijgen voor een nieuw doe-het-zelf-project.

… Dat is nog maar het begin.

Er zijn tientallen lucratieve Pinterest-categorieën die van het platform de toekomst van digitale marketing maken, of je nu een fysiek product of een digitale dienst verkoopt.

Heb je wat overtuigingskracht nodig? Dit is wat je misloopt als je geen zakelijk Pinterest-account hebt en hoe (en waarom) je op Pinterest moet adverteren.

4 redenen waarom Pinterest je geheime wapen is

Gebruikt uw publiek de Pinterest-platform?

Als u geen inhoud maakt met behulp van specifieke zoekwoorden of Pinterest-advertenties gebruikt, laat u geld op tafel liggen.

1. Pinterest kan uw organisch verkeer laten groeien … gratis

Dit is het probleem met Instagram, Facebook en Twitter:

Uw inhoud is oud nieuws zodra u op publiceren drukt. Het algoritme pusht slechts één keer naar uw publiek.

Daarna is de kans klein dat uw inhoud een tweede leven krijgt.

Maar Pinterest?

U kunt jarenlang de vruchten blijven plukken van het posten op het platform, omdat uw ideeënpins en posts nog weken en maanden in de zoekresultaten blijven verschijnen.

Als u evergreen-inhoud maakt en vastzet waarmee gebruikers oplossingen of ideeën kunnen vinden, zoals ‚Hoe u uw eerste online cursus maakt‘, blijft het algoritme uw pinnen rangschikken en aanbevelen.

Organisch.

JEP. Je hebt niet eens een budget nodig voor gesponsorde pins om succes te zien op het platform.

Het resultaat? U krijgt een gestage instroom van websiteverkeer, zelfs als u nooit meer een nieuwe pincode maakt.

Hoe u uw organisch verkeer van Pinterest kunt stimuleren

• Maak prachtige pin-afbeeldingen voor uw blogposts: De vuistregel is om er drie te maken voor elk nieuw artikel en Tailwind te gebruiken om de publicatie te verspreiden naar uw relevante boards.

• Infographics maken: Als het zinvol is voor je artikel, gebruik dan Canva om een ​​infographic of andere deelbare afbeeldingen te maken die waarde toevoegen aan gebruikers.

• Gebruik Pinterest-verhalen: Deze nieuwe functie heeft een groot potentieel om het organische verkeer te vergroten. De kunst is om ervoor te zorgen dat u gebruikers waarde geeft, maar alle informatie in uw blogpost weggeeft.

En wat gebeurt er als je wel een budget hebt voor Pinterest-advertenties?

U kunt de geavanceerde gesponsorde pins-targeting van het platform gebruiken om ervoor te zorgen dat de juiste gebruikers uw producten op het juiste moment zien. In 2021 heeft het platform zijn opwachting gemaakt $ 2 miljard van Pinterest-advertenties, wat bewijst dat merken de waarde inzien van creëren Pinterest-advertentiecampagnes.

2. Pinterest heeft de hoogste koopintentie

Laten we eerlijk zijn. De e-commercefuncties van Instagram? Verbazingwekkend.

U kunt een etalage opzetten, uw producten taggen in berichten en aankopen doen zonder de app te verlaten.

Er is alleen een klein probleem.

De meeste Instagram-gebruikers openen de app niet om een ​​aankoop te doen.

In tegenstelling tot Pinterest.

Van alle socialemediaplatforms heeft Pinterest de hoogste koopintentie omdat gebruikers inloggen om actief nieuwe producten te vinden. Wanneer u geld uitgeeft aan Pinterest-winkeladvertenties, is dat het soort statistiek dat u wilt zien.

Nog steeds op het hek?

Hier zijn enkele van de nieuwste Prente statistieken om deze bewering te staven:

• 98% van de Pinterest-gebruikers heeft nieuwe dingen geprobeerd die ze op Pinterest hebben ontdekt.

• 55% van de Pinners zijn sneller geneigd om een ​​product te kopen nadat je het op Pinterest hebt gezien dan op andere socialemediaplatforms.

• 82% van de Pinterest-gebruikers heeft producten gekocht op basis van de Pinterest-inhoud van het merk.

• 50% heeft een aankoop gedaan na het zien van een gesponsorde pin.

Hoe u uw winkelpinnen maakt

Alles wat je nodig hebt om geld te verdienen met je inhoud en te beginnen met adverteren op Pinterest is één ding: Rijke pinnen.

De functie haalt metadata rechtstreeks van uw website, inclusief productbeschrijving, prijs en een directe link naar uw e-commerce winkel. Als je de campagnedoelstelling van meer verkopen wilt halen, moeten Rich Pins op je radar staan.

3. Pinterest kan je helpen meer te verkopen

Wat drijft uw aankoopbeslissingen?

Het is waarschijnlijk een mix van:

• Recensies

• Kosten

Merkimago en berichten

Maar de grootste factor? Je emotionele reactie.

Volgens neurowetenschappers emotie drijft je koopgedrag en besluitvorming. Zo erg zelfs dat als je je limbisch systeem (dat je emoties beheerst) beschadigt, je moeite zult hebben om beslissingen te nemen.

Wat betekent dit voor jouw bedrijf en Pinterest?

Het platform is het perfecte social media netwerk voor storytelling.

Wanneer je boeiende verhalen maakt om betrek uw klanten, je roept emoties op, waardoor je een effectieve strategie hebt om je product te vermarkten. Het gebruik van anekdotes, verhalende bogen en boeiende beelden werken allemaal samen om uw merkboodschap over te brengen en een emotionele band tot stand te brengen om de verkoop te stimuleren.

Wat is het resultaat op uw bedrijf?

Pinterest-shoppers hebben 85% grotere manden en twee keer zoveel per maand uitgeven. Dit inzicht kan je het vertrouwen geven dat je Pinterest-advertentiekosten verband houden met hogere verkopen, vooral wanneer je de Pinterest-advertentiekosten vergelijkt met andere digitale advertentiekanalen (zoals Facebook).

4. Merkbekendheid en bekendheid

Wat krijg je als je een algoritme combineert dat aan jouw kant staat en 445 miljoen gebruikers met een hoge koopintentie?

Een goudmijn voor naamsbekendheid.

77% van de Pinterest-gebruikers heeft een nieuw merk of product op het platform ontdekt, en 47% bekijk Pinterest als dé plek om te winkelen en nieuwe producten te ontdekken.

Dat is niet alles.

De meeste zoekopdrachten op Pinterest zijn merkloos.

Wat betekent dat voor uw bedrijf?

U concurreert niet met de Targets en Amazons van de wereld voor eersteklas onroerend goed met zoekresultaten. Of je nu vasthoudt aan organische marketing of betaalde inhoud (zoals videoadvertenties op Pinterest), je bent in de beste positie om tastbare ROI van je inspanningen te zien.

Het is veel gemakkelijker voor kleine e-commercemerken om Pinterest-campagnes uit te voeren die nieuwe klanten aantrekken, zelfs als je een advertentiebudget van 0% voor Pinterest hebt.

Klaar, stabiel, vastzetten!

Wil je je Pinterest-marketingstrategie een vliegende start geven? Geweldig!

Gebruik Plann om moeiteloos je pins te maken en in te plannen. Met onze ingebouwde samenwerking met Canva kun je sjablonen voor pins gebruiken om ontwerpwerk te vereenvoudigen en in minder dan 5 minuten opvallende pins te maken.

Meld u vandaag nog aan voor een gratis proefperiode van 7 dagen voor Plann Pro en begin met pinnen als een pro.