Pinterest App on Phone

Pinterest is niet alleen een verzameling esthetisch aantrekkelijke foto’s; het is veel meer dan op het eerste gezicht lijkt. Met Pinterest kun je uitblinken in je zoektocht naar werk, en niet alleen door afbeeldingen te plaatsen of albums te maken met dingen die er mooi uitzien.


Er zijn veel manieren om inspiratie op te doen voor werk, om te profiteren en om je carrière vooruit te helpen. De vraag is waar te beginnen, vooral als je geen directe ervaring hebt met Pinterest.

MAAK GEBRUIK VAN DE VIDEO VAN DE DAGSCROLL OM DOOR TE GAAN MET INHOUD

1. Win deskundig advies in

Bij elk social-mediaplatform is het vragen van advies aan experts de eerste stap om te begrijpen hoe je de platforms kunt gebruiken en hoe je ze kunt gebruiken om je carrièrevooruitzichten te verbeteren. Deze experts hebben Pinterest-borden over bedrijven om voor te werken, een goede bedrijfscultuur, soorten werk dat je kunt krijgen en hoe je de baan van je dromen kunt krijgen.

Of het nu gaat om een ​​korte online cursus of een video op YouTube van een professional die Pinterest goed kent, je wilt op feiten gebaseerde informatie die je helpt je zichtbaarheid te vergroten.

Het mooie van Pinterest is dat het gemakkelijk is om experts te vinden die je in de juiste richting kunnen leiden. Als je copywriter of programmeur wilt worden, kun je die trefwoorden gebruiken om te vinden wat je zoekt. Wil je weten hoe je Pinterest kunt gaan gebruiken? Hier zijn een paar tips om je Pinterest-borden te laten opvallen.

2. Onderzoeksbedrijven en concurrentie

Onderzoek naar bedrijven en uw concurrentie is essentieel, omdat u weet waar u staat in de branche waarin u wilt gedijen. Pinterest voor bedrijven functie is ongelooflijk in termen van aangepaste analyses, een uniek leerplatform, inhoudsindelingen en hoe je jezelf beter professioneel kunt laten zien op Pinterest.

Blijf op de hoogte van de huidige zakelijke trends in uw interessegebied, maak videoadvertenties die resultaten opleveren en bouw een community op die uw passie deelt. Of je nu een schrijver, een programmeur of een marketingexpert bent, er is een weg naar succes in je carrière. Gebruikmaken van Pinterest en een zakelijk account is een spannende manier om potentiële werkgevers te bereiken en uw diensten onder de aandacht te brengen. Je bent ook je concurrentie voor en weet wat mensen zoeken, wat een groot pluspunt is.

3. Creëer een Project Board

In plaats van een basisbord te maken over je favoriete plekken om te bezoeken, is het een geweldig idee om een ​​projectbord te maken om je persoonlijke merk te laten zien, zodat potentiële recruiters weten wie je bent. Wat zou je willen dat dit profiel over jou zegt? Als je een passie hebt voor werken op afstand en programmeertalen, maak dit dan kenbaar.

Als je kennis hebt van niche-onderwerpen in de informatica, zoals het gebruik van specifieke programma’s, maak dan duidelijk dat je hiervan op de hoogte bent. Wat doe je anders en wat onderscheidt je als freelancer? Op welke projecten was je het meest trots?

Het is een geweldige manier om uw portfolio aan anderen te laten zien, en als een online profiel en aanwezigheid kan dit uw loopbaanontwikkeling op de langere termijn helpen. Zet altijd boeiende, hoogwaardige visuele inhoud vast. Overweeg verticale afbeeldingen, bijschriften en tekstoverlays en zorg ervoor dat alle links werken.

4. Visuele cv’s maken

Een visueel cv is een geweldige manier om de aandacht van een bedrijf te trekken en u hoeft geen grafisch ontwerper in te huren om het voor u te doen. Pinterest maakt het gemakkelijk om je cv op te maken zoals jij dat wilt, en gelukkig heeft Pinterest eindeloze creatieve inspiratie om je te helpen kiezen hoe.

Het is ook handig om uw zakelijke website of LinkedIn op te nemen, Pinterest te promoten op uw andere sociale media-accounts of uw Pinterest-link op te nemen in uw e-mailhandtekening, zodat deze gemakkelijk toegankelijk is voor degenen die contact met u opnemen. Weet je niet zeker wat je in je visuele cv moet zetten? Hier zijn de do’s en don’ts van een infographic cven zorg ervoor dat je het speldt!

5. Zoek bedrijven om voor te werken

Voor wie wil je werken? Hoe ziet dit er voor jou uit? Pinterest gebruiken om uw droombedrijven te vinden, is een manier om uzelf bloot te stellen aan de professionele wereld. Raak vertrouwd met hun profielen en hoe ze zichzelf presenteren. Als je een copywriter bent, krijg je inzicht in marketingbureaus en hoe ze werken.

Je weet niet alleen hoe bedrijven omgaan met hun doelgroep, maar je kunt ook bedrijfsverbindingen maken door commentaar te geven op Pinterest-pins, wat uiteindelijk je netwerkdoelen ondersteunt. In gesprek gaan met professionals, net als op andere sociale mediaplatforms, is een manier om interesse te tonen. Als u meer aanbevelingen wilt, vindt u hier tips om meer freelance klanten te krijgen door te netwerken.

6. Raak gemotiveerd

Pinterest is een geweldige tool voor loopbaanontwikkeling, maar het is belangrijk om gemotiveerd te blijven om te blijven streven naar nieuwe vacatures. Voel je vrij om persoonlijke borden te maken om je te helpen minder stress te hebben tijdens het zoeken naar een baan; Pinterest hoeft niet altijd gebruikt te worden als platform voor het zoeken naar werk. Misschien wil je een bord met kalmerende technieken terwijl je regelmatig pauzeert.

Het is ook een leuke manier om persoonlijke of professionele inspiratie op te doen voor een project dat je in gedachten hebt. Misschien werkt u aan een website en heeft u ideeën voor grafisch ontwerp, kleuren en lay-out nodig. Misschien heb je ideeën nodig voor typografie voor een boekomslag of manieren om je cv op een opvallende manier neer te zetten. Waar je Pinterest ook voor gebruikt, er zijn altijd mogelijkheden voor professionele inzichten en loopbaanontwikkeling.

Pinterest kan je carrièremogelijkheden helpen

Pinterest is niet alleen een uitstekende manier om je creativiteit als freelance artiest, grafisch ontwerper, animator, schrijver en tal van andere beroepen te tonen, maar het is ook een hulpmiddel waarmee je kennis kunt maken met een bedrijfstak die anders misschien niet beschikbaar zou zijn op andere sociale netwerken.

Of je nu je freelance-identiteit of kleine onderneming laat zien, of je gewoon wilt verdiepen in de zakelijke kant van Pinterest om te experimenteren, er is altijd een mogelijkheid om nieuwe banen te vinden in jouw vakgebied. Wie weet welk bedrijf of welke brancheprofessional tijdens dit proces contact met u zal opnemen? Het is tenslotte niet wat je weet; soms is het de persoon die u kent die u helpt om uit te blinken in welke branche dan ook.