B&Q

Vandaag kondigen B&Q en Pinterest de lancering aan van hun co-branded campagne, waarmee de retailer voor het eerst gebruikmaakt van de unieke Trend Badge-functie van het platform.

Uit het trendvoorspellingsrapport van Pinterest dat in december werd uitgebracht, bleek dat een van de grote interieurtrends voor 2023 ‚thuisfront‘ zou zijn, aangezien consumenten de aandacht zullen vestigen op het aankleden en decoreren van de voorkant van hun huis. Zoektermen als ‚transformatie van de voordeur‘, ‚voortuin‘ en ‚ideeën voor de inrichting van de voorgang‘ bleven de afgelopen maanden steeds vaker op het platform verschijnen.

Door gebruik te maken van deze inzichten om zich te richten op Pinterest-gebruikers met interesse in woninginrichting, financiën, tuinieren en badkamers, zal de nieuwe campagne van B&Q, bestaande uit creatieve videoadvertenties (bekend als Idea-advertenties), mensen inspireren met de producten en ideeën om deze ideeën tot leven te brengen .

Pinterest is DE bestemming voor woondecoratie en doe-het-zelf, met miljoenen Pinners die het platform elke maand bezoeken om nieuwe inspiratie op te doen en producten te shoppen.

De trendbadge van Pinterest is de op inzichten gebaseerde advertentieoplossing van het platform waarmee merken kunnen profiteren van de belangrijkste thema’s, met inspirerende inhoud en ideeën waar Pinterest-gebruikers naar op zoek zijn tijdens belangrijke seizoensmomenten. Adverteerders de kans geven om eigenaar te worden van een bepaalde trend op Pinterest en het enige merk te zijn met de Trend Badge op Pins voor het idee in dat land. Hierdoor kunnen merken Pinterest-gebruikers inspireren met de ideeën waarnaar ze op zoek zijn met relevante, actuele inhoud.

Matt Siberry, Head of Home bij Pinterest UK zegt: „Pinners zijn planners, en de afgelopen maanden zien we, ondanks de crisis van de kosten van levensonderhoud waar we allemaal mee te maken hebben, nog steeds veel creativiteit op Pinterest terwijl mensen proberen gebieden van hun leven te verbeteren. hun huizen, zoals voordeuren en ingangen, die misschien eerder over het hoofd zijn gezien en waarvoor geen enorme budgetten nodig zijn. We zijn verheugd dat onze inzichten B&Q kunnen helpen mensen te inspireren met de producten en ideeën waarnaar ze op zoek zijn.”

Jane Sell, hoofd PR & Social Media, B&Q, zei: “Inzichten zijn essentieel om ervoor te zorgen dat inhoud boeiend en effectief is en we zijn verheugd om met Pinterest samen te werken aan deze campagne en om de Home Front-trendbadge te hebben. Pinterest-voorspellingen voor 2023 vormen een aanvulling op de bevindingen van het B&Q Slice of Home Life-rapport 2023 – dat we onze huizen steeds meer gebruiken als plekken om te socializen. Naarmate klanten meer vrienden en familie in huis verwelkomen, is het niet verwonderlijk dat ze op zoek zijn naar meer inspiratie en advies over hoe ze hun voordeuren, tuinen en gangen kunnen opfrissen. Onze Home Front-trendbadgecampagne met Pinterest ondersteunt dit sterk.”

Elke maand bezoeken meer dan 450 miljoen mensen over de hele wereld Pinterest om geïnspireerde aankoopbeslissingen te nemen voor hun dagelijks leven. Hier doen ze inspiratie op, vinden ze nieuwe dromen, plannen en winkelen ze voor de momenten die er het meest toe doen. En elke keer dat iemand op Pinterest zoekt, denken ze na over wat ze vervolgens willen proberen of kopen. Omdat het platform in de toekomst is gegrondvest, krijgt Pinterest een eerdere indicatie van waar consumenten naartoe gaan en kan het merken helpen voorspellen wat er gaat komen.