Maybelline maakt gebruik van nieuwe Pinterest-functie voor bewustzijn van geestelijke gezondheid

Dinsdagochtend aangekondigd aan Pinterest-medewerkers, chief shopping officer Julie Bornstein is overgestapt naar een adviserende rol. Het nieuws komt terwijl Pinterest zijn handelsmogelijkheden uitbreidt, met plannen om „alles“ op het platform shopbaar te maken, vertelde een woordvoerder van het bedrijf maandag aan Glossy.

Bornstein kwam in juni 2022 bij Pinterest toen het bedrijf The Yes overnam, de door AI aangedreven modemarktplaats she gelanceerd in mei 2020. Destijdszei Pinterest dat de deal zou „versnellen [its] visie om de thuisbasis te worden van smaakgedreven winkelen.” Bornstein werd belast met het leiden van de winkelvisie en -strategie. Ongeveer vier weken later, Pinterest aangekondigd Bill Ready als nieuwe CEO, wat een verdubbeling van de commerciële focus aangeeft. Ready was voorheen Google’s president van handel en betalingen, met eerdere C-suite-functies bij Paypal en Venmo.

Maandag noemde Bornstein haar transitie een ’natuurlijke progressie‘. De Yes-medewerkers zijn geplaatst in functies bij Pinterest, ter ondersteuning van haar missie om „winkelen te integreren in alle oppervlaktegebieden“ van het platform, zei ze. Bornstein van haar kant zei dat ze Pinterest „dankbaar“ is voor het identificeren van de kracht van The Yes en voor de mogelijkheid om te leren van het technologiebedrijf, gezien haar retailgerichte achtergrond. Op het cv van Bornstein staat COO van Stitch Fix en CMO van Sephora.

Onder sociale platforms – die onlangs schokkend zijn uitgerold beleid of leiderschap verandert, en worstelde om zichzelf te verstevigen als winkelbestemmingen – Pinterest is een uitbijter gebleven. Volgens het bedrijf gaat een meerderheid van de gebruikers naar het platform om te winkelen. In plaats van introduceren speciale winkelgebieden, zoals andere platforms hebben gedaan, is het de bedoeling van Pinterest om winkelen in de bestaande gebruikerservaring in te bedden, van de homefeed tot zoeken tot gerelateerde pinnen, zei Bornstein. Tegelijkertijd is het gericht op het blijven van “a positieve plek op het internet.“ In zijn derdekwartaalcijfers, gerapporteerd in eind oktoberonthulde Pinterest een omzetstijging van 8% op jaarbasis, waarmee het de verwachtingen van analisten overtrof met bezuinigingen op advertenties die concurrenten harder raakten.

„Pinterest heeft zoveel ruimte omdat, met wat er met Facebook en Twitter is gebeurd, merken en retailers op zoek zijn naar nieuwe manieren om klanten te werven en de verkoop te stimuleren“, zei Bornstein. “Er is een sterk verlangen vanuit de hele handelaarsgemeenschap dat Pinterest blijft winnen en groeien. En [Pinterest] stimuleert meer gebruikersbetrokkenheid en blijft advertentieproducten ontwikkelen die dat mogelijk maken.

Na de overname van vorig jaar stopte The Yes met zijn app, die de feeds van shoppers personaliseerde met modeproducten in verschillende prijsklassen. Het algoritme werd gevoed door de quizantwoorden en vrijwillige „ja’s“ of „vind-ik-leuks“ van gebruikers, evenals hun winkelgedrag. De Yes-partnermerken die sindsdien op Pinterest zijn gelanceerd, zijn onder meer Golden Goose, La DoubleJ, Mackage en ALC, zei Bornstein.

Wat betreft de impact van The Yes op Pinterest, zei Bornstein dat ze het meest trots is op zijn talent, dat zich heeft gevestigd in rollen op Pinterest-afdelingen, van product en engineering tot content en marketing. Taylor Tomasi-heuvel, de creatieve en modedirecteur van The Yes, is nu het wereldwijde programmeerhoofd van Pinterest. “We hebben een heel productteam gevormd dat nu het winkelen binnen doet [Pinterest’s] pinner-ervaring, ‚zei Bornstein. Ze belichtte ook de integratie van het gegevenssysteem voor verkopers van The Yes, dat „realtime gegevens van adverteerders en verkopers binnenhaalt“, en zijn eigen taxonomie, nu „de basis voor [Pinterest’s] personalisatie.”

Shopping-functies die Pinterest sinds 2015 heeft uitgerold, zijn onder meer Product Tagging, waarmee retailers hun pins shopbaar kunnen maken; Lens, een visuele zoektechnologie waarmee gebruikers een productafbeelding kunnen uploaden om soortgelijke producten te vinden; en AR Try-On, waardoor in-app-proefversies van bedenken En thuis producten. Het lanceerde Bereik huidskleur in 2018 en een Haarpatroon zoeken functie in 2021, in naam van het bevorderen van inclusiviteit en personalisatie.

In een verklaring die voor het eerst werd gedeeld met Glossy, zei CEO Ready: “In juni hebben we The Yes overgenomen, met de nadruk op het integreren van zijn technologie en industriële expertise om de visie van Pinterest om een ​​toonaangevende winkelbestemming te worden, te versnellen. We blijven investeren in het bouwen van winkelervaringen van wereldklasse op alle kernoppervlakken en het opbouwen van een team met diepgaande winkelexpertise. Julie heeft een belangrijke rol gespeeld in dat proces en we kijken ernaar uit om in de toekomst met haar samen te werken als een vertrouwde adviseur.”