De DC-raad weegt de opties voor snelheidsovertredingen af

WASHINGTON – Toen een inwoner van Petworth een maand geleden een auto in zijn buurt zag, merkte hij iets vreemds op. Het Virginia tijdelijke licentielabel van 16314A liep af in 2013.

Hij begon wat te graven om te begrijpen hoe dat kon, en na een snelle Google-zoekopdracht naar afbeeldingen was het niet moeilijk te vinden, waarvoor een eenvoudige Google-zoekopdracht naar afbeeldingen voor ‚Virginia Temp Tag‘ nodig was. Het is de eerste afbeelding die opduikt op iemands Pinterest-pagina.

„Ontraceerbare auto. Onvindbare tag die gewoon kan worden afgedrukt en ook op andere voertuigen in de stad kan worden gebruikt“, zei de inwoner van Petworth, die verzocht om naamloos te blijven.

DC-records tonen aan dat auto’s die deze zogenaamde tijdelijke tag gebruikten bijna $ 14.000 aan DC-parkeer- en snelheidsboetes opleverden, een symbool van wat veel mensen zeggen dat er mis is met DC Traffic Enforcement.


Krediet: Pinterest

Een auto geparkeerd in Petworth gespot met deze tag, online gevonden na snel zoeken naar afbeeldingen„Als we mensen blijven toelaten met in wezen een spookauto, waar er geen gevolgen zijn voor hun acties“, voegde de inwoner van Petworth eraan toe.


Krediet: WUSA9

Een auto met een nep-Virginia-tijdelijk label geparkeerd in de wijk DC PetworthChauffeurs die kaartjes verzamelen, kunnen dodelijk blijken te zijn. Drie mannen in een sedan kwamen in maart om het leven toen de bestuurder van een SUV, die op de vlucht was voor een verkeersstop, op hen botste op Rock Creek Parkway. DC Police zei dat de bestuurder van de SUV 49 bekeuringen voor snelheidscamera’s had voor in totaal meer dan $ 17.000.

Een andere auto die is gemarkeerd door DC-raadslid Christina Henderson heeft $ 32.000 aan onbetaalde boetes voor cameratickets opgelopen, en toch kan de autobezitter zijn rijbewijs nog steeds verlengen.

„Dat zou allemaal niet in uw dossier staan. En in feite kunt u nu niet betalen en toch verlengen“, zei Henderson. „Het is ongelooflijk frustrerend.“

De problemen komen neer op een paar unieke DC-factoren. Ten eerste, zoals het raadslid al zei, belet DC niet dat mensen met parkeer- of camerakaartjes hun rijbewijs verlengen.

Een van de redenen daarvoor, zegt Henderson, zijn aandelenkwesties. Bij openbare werken rijden er gemiddeld 550 auto’s per maand. WUSA9 voegde zich bij DC-bemanningen op straat en liet laarzen los voor degenen die hun boetes betaalden.

„Je zult klanten hebben die naar buiten komen rennen, ze moeten hun kinderen naar school brengen of naar hun werk gaan. Het is net alsof, sorry – het is onze taak“, zegt Kareema Thomas, medewerker van DC Department of Public Works.


Krediet: Tom Kopania

Een medewerker van DC DPW haalt een kofferbak uit een auto nadat de eigenaar zijn bekeuring heeft betaald.Ten tweede heeft DC geen wederkerigheidsovereenkomst met Virginia of Maryland. Dat betekent dat die staten hun inwoners geen DC-tickets opleggen, en dat blijkt uit enorme aantallen: vanaf eind 2022 waren er 4.202.669 onbetaalde tickets voor in totaal $ 889.198.824.

„De districtsregering maakte vóór mijn tijd een aantal keuzes die er min of meer toe leidden dat Maryland en Virginia in feite zeiden: ‚Oh, oké, dus als je dit niet gaat handhaven, waarom zouden we dit dan wel doen tegen chauffeurs die in onze staten zijn geregistreerd? ‚, zei Henderson. Toen hem werd gevraagd hoe dit probleem kon worden opgelost, antwoordde Henderson: „We kijken naar Arizona. Phoenix heeft eigenlijk een systeem. Interessant genoeg heeft Chicago ook een systeem.“

Arizona haar cameratoezicht geprivatiseerd en bedrijven sturen processervers naar de huizen van mensen om snelheidsovertreders voor de rechter te brengen. Illinois waarschuwt verzekeringsmaatschappijen voor autobezitters over snelheidsovertredingen vastgelegd op camera.

Charles Allen, voorzitter van de DC Council Transportation, heeft een idee: „Verschillende van ons, waaronder ikzelf, probeerden wetgeving aan te nemen bij deze raad, dat er na drie gevaarlijke ritten met onbetaalde boetes een manier is waarop je je rijbewijs kunt verliezen. En dat waren we niet in staat om dat over de finish te krijgen.“

Maar de wetgeving heeft de juridische uitdaging om te bewijzen dat de gespotte snelheidsovertredingen daadwerkelijk worden bestuurd door de persoon die wordt aangehaald. Allen en Henderson verwachten echter in de komende maanden hun tweede push te maken.