Photo of Instagram on a user's smartphone next to a book and camera

Bloggen is een populaire manier voor mensen om hun leven te delen en onderwerpen te bespreken waarin ze geïnteresseerd zijn. Naast websitebouwers zoals WordPress en Squarespace, moet u ook overwegen hoe u sociale media kunt gebruiken om uw online aanwezigheid op te bouwen.


Instagram is geëvolueerd van puur een ruimte om foto’s te delen naar een multimediaplatform waarmee je een potentieel enorm publiek kunt bereiken. Ongeacht je interesses, je kunt waarschijnlijk gelijkgestemde mensen vinden met de juiste aanpak.

MAAK GEBRUIK VAN DE VIDEO VAN DE DAGSCROLL OM DOOR TE GAAN MET INHOUD

Het starten van een blog op Instagram vereist het spelen van het spel op de lange termijn, en deze tips helpen je om je reis te beginnen.


1. Gebruik een Creator- of Business-account

Als je eenmaal hebt besloten dat je een blog op Instagram gaat runnen, is de eerste stap – nadat je een account hebt gemaakt – het gebruik van een creator- of zakelijk account. Wanneer u uw account hiernaar wijzigt, krijgt u toegang tot verschillende handige analysetools. U kunt bijvoorbeeld zien hoeveel mensen uw profiel de afgelopen zeven dagen hebben bekeken.

Andere analyses waartoe u toegang krijgt, zijn onder andere:

 • De dagen waarop je de meeste betrokkenheid krijgt.
 • Het aantal accounts dat u binnen een bepaalde periode heeft bereikt.
 • Hoe uw aantal volgers in een bepaalde periode is veranderd.

Volg deze stappen om een ​​bedrijfs- of makersaccount op Instagram in te stellen.

 1. Ga in de Instagram-app naar je profiel. Selecteer vervolgens de pictogram met drie horizontale lijnen in de rechter bovenhoek.
 2. Kraan Instellingen en privacy.
 3. Scroll naar beneden naar de Voor professionals gedeelte en selecteer Accounttype en hulpmiddelen.
 4. Kraan Schakel over naar professionele account.
 5. Kies de categorie waarnaar u uw account wilt wijzigen. Als u wilt dat dit op uw profiel wordt weergegeven, schakelt u over Weergeven op profiel op.
 6. Hit Klaar als je klaar bent.

Zodra je je blog hebt opgezet, kan dat nodig je vrienden uit om je te volgen op Instagram en steun je werk.

2. Kies een niche

Je concurreert om aandacht met miljarden andere Instagram-accounts, dus je moet gebruikers een reden geven om je profiel te volgen. Een manier om dat te doen is door heel duidelijk te maken waar je het over hebt.

Je hebt als beginnende blogger niet de perfecte niche nodig, maar je moet een onderwerp kiezen waarin je geïnteresseerd bent. Naarmate je vaker post, zul je beter begrijpen wat je publiek wel en niet leuk vindt, samen met wat je wel en niet doet. niet leuk. Zodra u die informatie heeft, kunt u uw inhoud dienovereenkomstig verfijnen.

Als je niet zeker weet met welke niche je moet beginnen, zijn hier enkele die je kunt verkennen:

 • Reis
 • Zelfverbetering
 • Fotografie

Als u voor reizen kiest, kunt u overwegen om uit te checken onze beste tips voor reisfotografie. Op die manier kunt u aantrekkelijkere berichten maken waar gebruikers zich mee bezig kunnen houden.

Wanneer je je Instagram-blogaccount aanmaakt, is het ook de moeite waard om in je bio te vermelden wat je doet.

3. Vertel je verhalen met carrousels

Carrousels zijn een geweldige manier om een ​​verhaal te vertellen met stilstaande beelden of afbeeldingen. Je kunt bij elke post maximaal 10 toevoegen, wat meer dan genoeg zou moeten zijn om een ​​punt uit te leggen dat je probeert te maken. Probeer jezelf te beperken tot één alinea op elke carrousel; hierdoor wordt uw inhoud beter verteerbaar.

Je kunt carrousels gebruiken om handige tips te geven, en ze zijn ook handig om de context te schetsen rond een situatie die je hebt meegemaakt. Een andere manier waarop u carrousels kunt gebruiken, is door een recente reis samen te vatten, en misschien wilt u ook nadenken over het delen van enkele interessante statistieken die u hebt gevonden.

We hebben een gids op Instagram-carrouselberichten maken met Adobe InDesign voor degenen onder u die uw ontwerpen naar een hoger niveau willen tillen.

4. Negeer video-inhoud niet

persoon die een Instagram-foto leuk vindt op een mobiele telefoon

Video-inhoud was een enorme focus op Instagram in 2021 en 2022, en de toekomst van het platform zal waarschijnlijk een mix van zowel foto’s als video bevatten. Met dat in gedachten moet je Instagram Reels niet helemaal negeren.

Je kunt allerlei soorten Instagram Reels voor je blog maken. U kunt bijvoorbeeld snelle tips delen, samen met inhoud achter de schermen. Het is ook de moeite waard om na te denken over het gebruik van Instagram Reels voor het delen van voor- en nabeelden.

Bij het maken van Reels moet je misschien experimenteren om te zien wat voor jou het beste werkt. Het belangrijkste is dat elk stuk inhoud dat u publiceert opzettelijk is. We hebben een suite van Reels ideeën om te proberen als je wilt opvallen.

5. Schrijf boeiende bijschriften

Bij het runnen van een blog op Instagram is het creëren van uw visuele inhoud slechts een deel van de puzzel. Je bijschriften moeten ook boeiend zijn en uitleggen wat er in elk van je berichten gebeurt.

Instagram-bijschriften moeten gemakkelijk te lezen zijn en het is de moeite waard om kortere zinnen en kleinere stukken tekst te gebruiken. Voor complexere uitleg kunt u overwegen uw tekst op te splitsen in opsommingstekens of genummerde secties.

Overweeg om je ondertitels op een computer of tablet te schrijven in plaats van op je smartphone. Zo vind je het makkelijker om overal een overzicht van te krijgen. Het is ook de moeite waard om uw bijschriften door een spellingcontrole te laten lopen om er zeker van te zijn dat ze foutloos zijn.

6. Probeer niet alleen op Instagram te vertrouwen

Vrouw die aan een computer werkt terwijl ze gaat zitten

Instagram biedt een sterke basis om je publiek te laten groeien, vooral als je een beginner bent met bloggen. Je moet echter proberen niet alleen op Instagram te vertrouwen.

Wanneer u op het platform post, bezit u geen van de inhoud die u publiceert. Je bent ook overgeleverd aan algoritmische veranderingen en in sommige gevallen kan Instagram je account opschorten zonder voorafgaande waarschuwing.

Diversifiëren waar uw publiek u kan vinden, is een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan een link naar je nieuwsbrief in je bio. U kunt ook een website maken om inhoud in langere vorm te hosten, en u hebt tal van opties. Deze omvatten:

7. Kies een consistent kleurenschema

Foto van iemand die een Instagram-feed op zijn telefoon bekijkt

Hoewel een consistent thema niet zo essentieel is als in en vóór 2019, zal het hebben van een gemakkelijk herkenbare esthetiek het voor volgers gemakkelijker maken om je merk te onthouden. Bovendien heb je ook een duidelijkere set richtlijnen die je kunt volgen bij het maken van nieuwe berichten.

Bij het kiezen van een kleurenschema op Instagram is het een goed idee om bij twee of drie vergelijkbare kleuren te blijven. Misschien vindt u ook dat het kiezen van een bepaalde fotostijl voordelig is, en u kunt er alles over lezen fotografie gebruiken om je eigen Instagram-esthetiek te creëren.

Als je Reels plaatst, kun je hiervoor covers ontwerpen om ervoor te zorgen dat ze passen bij de rest van je feed.

Zet je blog aan de gang op Instagram met deze tips

Een blog runnen op Instagram kan een uitdaging zijn, maar het is ook een geweldige kans om plezier te hebben en te praten over onderwerpen waar je een passie voor hebt. Je kunt jezelf een voorsprong geven door te bepalen wat je in je feed gaat bespreken, zonder jezelf in een hokje te stoppen in slechts één vorm van media.

Naast Instagram zou je moeten overwegen om een ​​of twee andere platforms te kiezen om je publiek te laten groeien en koesteren. Op die manier heb je een grotere kans om je blog toekomstbestendig te maken en te genieten van succes op de lange termijn.