Excuses van Lionel Messi op Instagram, wat hij zei en waarom hij naar Saoedi-Arabië reisde die leidde tot een schorsing van PSG

Lionel Messi heeft een zo brandschoon imago als je maar kunt hebben in het wereldwijde voetbal en hij zorgde ervoor dat hij dat zo hield met een Instagram-verontschuldiging voor zijn acties die leidden tot zijn ongekende schorsing door Paris Saint-Germain.

Messi werd twee weken onbetaald geschorst door PSG nadat hij een ongeoorloofde reis naar Saoedi-Arabië had gemaakt voor wat volgens rapporten een commerciële verplichting was die hij had met de toerismeautoriteit van Saoedi-Arabië.

De Argentijnse grootheid stond al onder druk vanwege zijn ondermaatse prestaties sinds zijn terugkeer van het WK, en hij werd uitgejouwd door PSG-fans tijdens recente wedstrijden.

Na de schorsing van de club ging er een video viraal op sociale media van PSG-supporters die protesteerden buiten het hoofdkantoor van de club met kritische gezangen over leiderschap en Messi zelf.

MEER: Waarom Lionel Messi werd geschorst door PSG

Wat zei Lionel Messi in Instagram-verontschuldiging?

Gekleed in een donker jasje en button-down, Messi ging naar zijn Instagramverhalen om zijn excuses te publiceren in een video van 38 seconden die uit zijn feed zal verdwijnen.

„Hallo. Nou, ik wilde deze video maken, gezien alles wat er gebeurt. Allereerst, sorry zeggen tegen mijn teamgenoten en tegen de club.

„Ik dacht oprecht dat we een off-day zouden hebben na de wedstrijd, net als in de voorgaande weken. Ik had deze reis naar Saoedi-Arabië, die ik eerder had geannuleerd. En op deze [occasion]ik kon het niet.

„Ik wil herhalen en sorry zeggen voor wat ik heb gedaan. Ik ben hier en wacht af wat de club beslist.“

MEER: Waarom Messi’s plan om PSG over te dragen mislukte

Wist Messi dat PSG aan het trainen was?

ESPN-voetbalverslaggever Julien Laurens beweert dat Messi altijd wist dat de club op maandag 1 mei zou trainen in het geval van een verlies de dag ervoor.

Misschien had hij er niet op gerekend dat PSG thuis zou verliezen van middenvelder Lorient. Die ontsteltenis vond plaats in het Parc des Princes op zondag 30 april, een gênante 3-1 tegenslag waardoor hun voorsprong aan de top van de Ligue 1 terugliep tot vijf punten met nog vijf wedstrijden te gaan.

Als onderdeel van zijn reis naar Saoedi-Arabië werd Messi gezien terwijl hij met zijn gezin van het landschap genoot op foto’s en video’s die op sociale media werden verspreid, en hij deelde een Instagram-post met het bericht:

„Wie dacht dat Saoedi-Arabië zoveel groen heeft? Ik ontdek graag de onverwachte wonderen wanneer ik kan. #visitsaudi“

Welke wedstrijden zal Messi missen vanwege schorsing?

PSG heeft nog maar vijf wedstrijden te spelen in hun seizoen, die allemaal in de Ligue 1 spelen om hun Franse landstitel te behouden.

Met een schorsing van twee weken die op dinsdag 2 mei werd aangekondigd, zou Messi worden uitgesloten van de wedstrijd van 7 mei in Troyes en de thuiswedstrijd van 13 mei tegen Ajaccio, twee teams die dreigen te degraderen.

PSG volgende wedstrijden

  • zo 7 mei: bij Troje
  • za 13 mei: tegen Ajaccio
  • zo 21 mei: bij Auxerre
  • za 27 mei: in Straatsburg
  • za 3 juni: tegen Clermont Foot

Clermont Foot, momenteel op de 8e plaats, is het team met de beste positie in het klassement waarmee PSG zal worden geconfronteerd om het seizoen 2022/23 te beëindigen.

FARRELL: Waarom Messi zou moeten overwegen om na PSG met pensioen te gaan

PSG-aanhangers protesteren tegen Messi

In de nasleep van de controverse rond Messi’s reis naar Saoedi-Arabië, richtten PSG-supporters kritiek op Messi, Neymar en de clubleiding door zich te verzamelen en te zingen buiten het hoofdkantoor van de club.

De kritiek op Messi was een verrassing gezien de populariteit van Messi onder spelers en voetbalfans over de hele wereld, vooral nadat hij een sleutelrol speelde bij het aanvoeren van Argentinië naar een WK-titel in december.

MEER: Waarom het nu of nooit is voor Messi naar de MLS

Verlaat Lionel Messi PSG?

Meerdere rapporten hebben duidelijk gemaakt dat Messi PSG zal verlaten wanneer zijn contract in juni 2023 afloopt.

Hoewel er een contractoptie voor nog een jaar is, wordt niet verwacht dat deze wordt geactiveerd, waardoor Messi aan het einde van het seizoen 2022/23 transfervrij is.

De aanstaande 36-jarige Messi wordt na zijn periode bij PSG in verband gebracht met drie mogelijke bestemmingen: Al Hilal in Saoedi-Arabië, Inter Miami in Major League Soccer en een terugkeer naar Barcelona in Spanje.

Er is in dit vroege stadium geen duidelijke favoriet om Messi binnen te halen, en alle drie zullen pleiten voor de grootste ster in de sport om hun kleuren te dragen.