Facebook-groep belicht de ruige kant van Colfax Avenue |  David Heitz

foto doorBia Myle Hiness

Een Golden-slijterij maakt reclame voor ‚gratis dubbeltje-zakjes‘.

Nee, niet het soort zakjes dat sommige mensen vroeger rookten. Ze geven zakken weg voor je drank in plaats van de door de staat opgelegde 10 cent te vragen.

Een foto van het uithangbord van de winkel lokte gegrinnik uit toen Sarah Schroeder het plaatste de privégroep, „The sh*t you see on Colfax.“ Hoewel het bord ongeveer anderhalve kilometer van Colfax in het goud staat, staan ​​groepsregels niet-Colfax-posten toe zolang ze zich binnen anderhalve kilometer van de beroemde weg bevinden.

https://img.particlenews.com/image.php?url=3ojqYN_0mGIEjrw00

Het bord van Ace Liquor trekt de aandacht.foto doorSarah Schröder

Schroeder zei dat ze de slijterij had gebeld voor opheldering over het bord. NewsBreak mailde de winkel maar hoorde niet meteen iets terug.

Een ander senior lid van de Facebook-groep legde de jongeren uit wat een dubbeltje is in Colorado-jargon. “In de jaren 70 en 80, toen marihuana illegaal was, kocht je het van straathoekdealers in stappen van $ 10 (dime bags) of $ 5 (nickel bags). Als de dealers je niet mochten of niet vertrouwden, kreeg je een blad of gemaaid gras in de zak. Ze hadden geen erg goede klantenservice en terugbetalingen of omruilingen waren geen optie.”

Mijn hoe Denver is veranderd. En dat geldt ook voor Colfax, dat al tientallen jaren de reputatie heeft berucht te zijn. Maar de laatste tijd zijn gesprekken over Colfax een beetje smerig geworden op de Sh*t you see on Colfax-pagina, die 28.400 leden heeft.

Foto’s plaatsen van menselijk afval

Een tijdlang begonnen sommige mensen letterlijk foto’s te posten van uitwerpselen die ze op Colfax vonden. Ook vielen gebruikers elkaar aan tijdens politieke debatten. Het is populair online om dakloosheid de schuld te geven van ‚de liberalen‘. En je kunt niet over Colfax praten zonder te verwijzen naar dakloosheid.

Moderators hebben de laatste tijd geregeerd in de smerigheid in de besloten groep. Sinds een paar maanden hoor ik bij de groep. Ik moet vaak grinniken, maar niet om de kansarme daklozen, van wie velen net als ik een chronische psychische aandoening hebben. Sommige foto’s die zijn geplaatst van mensen die dakloos zijn, tonen hen in gênante situaties. Het is niet cool om de spot te drijven met mensen die pech hebben of verstandelijk gehandicapt zijn. Veel daklozen lijden aan een ondenkbaar trauma. Ik herinner me dat ik dakloos was en Colfax op en neer liep. Ik kwam op een punt waarop ik het vermeed.

De volwassen kant van Colfax komt duidelijk naar voren in de groep. Een persoon plaatste een foto van een condoom en een kunstgebit dat naast elkaar in het gras lag. Er zijn verschillende berichten van mensen die op klaarlichte dag drugs gebruiken.

Maar andere foto’s illustreren gewoon de pure willekeur van de beruchte verkeersader. Op een recente foto was het hoofd van een Barbiepop te zien die op een lantaarnpaal rustte met een roze borstel in het haar.

Op zoek naar vermiste personen

Soms neigt de groep naar het serieuze. Familie en vrienden van mensen die dakloos zijn, plaatsen vaak foto’s van hun dierbaren met de vraag of iemand hen heeft gezien.

„Kijk alsjeblieft uit naar een roodharige man met een baard en een gezichtstatoeage met de tekst ‚alleen‘ die rondhangt bij Conoco en EZ Pawn in Sheridan en Colfax“, schreef een anonieme poster. „Er is al een paar weken niets meer van hem vernomen.“

Foto’s van auto’s die op Colfax te zien zijn, worden ook vaak gepost. Soms zien ze er nauwelijks bedienbaar uit. Vaak hebben ze geen of verlopen kentekenplaten.

Geen tekort aan karakters op Colfax

De karakters van Colfax maken vaak leuke posts. Er zijn allerlei stamgasten op de strip die verschillende aanspraken op roem hebben. Een poster verwees onlangs naar LayZZ Top Recliner Man. De foto van de man lijkt wel op ZZ Top. De fauteuil waarin de man zit, is gemotoriseerd en wordt gebruikt om de doorgaande weg te doorkruisen.

https://img.particlenews.com/image.php?url=0QhB4e_0mGIEjrw00

LayZZ Top Recliner Man is soms te zien terwijl hij op zijn gemotoriseerde stoel Colfax op en neer rijdt.foto doorCYoshi Sutherland Lawrence

Andere berichten vieren de activiteiten van Colfax. Hits the Spot Diner is onlangs begonnen Westword’s lijst van 100 beste restaurants in Denver.

Ik wendde me onlangs tot de groep om te vragen wie de eigenaar is van de Playboy-konijnenlimousine die vaak op Colfax te zien is. Ik heb wel antwoord gekregen maar kan het niet bevestigen. Ik heb de gerapporteerde eigenaar een e-mail gestuurd en wacht op antwoord. Ik vraag me af wat de eigenaar met die limousine doet. Het maakt zeker geen deel uit van de limousinevloot van Playboy.

Maar aangezien het wordt gebruikt om Colfax te doorkruisen, denk ik dat alles mogelijk is.