Geheime dienst volgt websites van Onlyfans, Twitch en Pinterest

Nieuws

13 april 2023 | 04:35 uur


Onlangs verkregen briefingsheets van de Amerikaanse geheime dienst onthullen dat het bureau mogelijk websites zoals OnlyFans, Pinterest en Twitch volgt, naast bekende platforms zoals Facebook en Twitter.

De Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW), een waakhondorganisatie van de overheid, heeft onlangs een briefingformulier van december 2020 verkregen van de Amerikaanse geheime dienst.

Terwijl de organisatie op zoek was naar correspondentie in de aanloop naar de rellen in het Capitool van 6 januari 2021, onthulde de briefing dat het bureau websites in de gaten hield die historisch gezien niet in verband werden gebracht met gewelddadige politieke retoriek.

Naast Facebook, Twitter en Instagram blijkt uit de documenten dat het bureau regelmatig accounts op onder meer OnlyFans en Pinterest in de gaten hield.

Veel van deze accounts – waarvan de gebruikersnamen werden geredigeerd – waren privé of inactief.

Het blijft onduidelijk waarom de Amerikaanse geheime dienst zich zou hebben gericht op accounts op OnlyFans en Pinterest.

De eerste is een op abonnementen gebaseerde service die bekend staat om het aanbieden van inhoud met een volwassen thema, terwijl de laatste een visuele ontdekkingsmachine is voor het vinden van zaken als recepten en ideeën voor huisdecoratie.

Onlangs verkregen briefingsheets van de Amerikaanse geheime dienst onthullen dat het bureau mogelijk websites zoals OnlyFans, Pinterest en Twitch volgt, naast bekende platforms zoals Facebook en Twitter.
Anadolu-bureau via Getty Images

In de briefings werd gevraagd om „tijdens alle ploegen extra controles uit te voeren“ en waarschuwingsposten die directe bedreigingen uiten of reizen vermelden.

Het is ook onduidelijk of deze praktijk is voortgezet onder de regering-Biden, aangezien deze documenten van december 2020 waren.

Uit de documenten blijkt dat het bureau regelmatig accounts op onder meer OnlyFans en Pinterest in de gaten hield.
Shutterstock

Bereikt door FOX Business, weigerde de Amerikaanse geheime dienst commentaar te geven op de operaties om de „hoogste niveaus van integriteit“ te waarborgen.

“[T]De geheime dienst is verantwoordelijk voor het waarborgen van de bescherming en continuïteit van de Amerikaanse regering”, aldus een woordvoerder van het agentschap. „We nemen die missie zeer serieus en zullen waakzaam zijn bij het monitoren van alle soorten open source-communicatie in strikte overeenstemming met alle federale wetten en de grondwet.“

Meer laden…

https://nypost.com/2023/04/13/secret-service-tracking-onlyfans-twitch-pinterest-websites/?utm_source=url_sitebuttons&utm_medium=site%20buttons&utm_campaign=site%20buttons

Kopieer de URL om te delen