Hoe ik werd... Senior Lead of Creative Strategy bij Pinterest

Ontdek vandaag meer dan 2.700 vacatures in de mode op BoF Careers.

Amiyra Perkins, senior lead creatieve strategie bij Pinterest, begon haar carrière in de mode door textiel- en oppervlakteontwerp te studeren aan het Fashion Institute of Technology (FIT), voordat ze als freelance ontwerper voor Gap and Express ging werken. In 2010 trad ze in dienst bij Victoria’s Secret als stagiaire voor print- en kleurconcepten en vertrok in 2014 als associate designer.

Perkins werd trendconsulent en vervolgens directeur van consulting voor WGSN, en keerde kort terug naar Gap Inc. om te werken als senior designer in concept bij Old Navy. Daarna, in 2021, trad ze toe tot Pinterest in haar huidige functie.

“Ik luisterde niet naar mensen als ze me nee zeiden. [That] kan een karakterfout zijn, maar ik wilde gewoon echt bewijzen dat ze ongelijk hadden omdat […] Wat [did] Ik moet verliezen?” Perkins vertelde BoF in de laatste iteratie van de Een carrière in de mode opbouwen serie.

Nu deelt BoF haar loopbaanadvies en bruikbare inzichten van het evenement: Een carrière in de mode opbouwen met Amiyra Perkins van Pinterest.

Hoe begon je carrière in de mode?

Opgegroeid in een kleine stad, [I was] modebladen verslinden in de hoop ooit groot te worden. Ik wilde heel graag modeontwerper worden, maar ik ging naar een banenbeurs [where they said] misschien moet ik draaien. Ik kreeg te horen over textiel en oppervlakteontwerp, en ik solliciteerde naar dat soort curriculum en kans bij het Fashion Institute.

[Fashion design] was echt competitief […] omdat het was [when] De duivel draagt ​​Prada [premiered], en opeens wilde iedereen in de mode werken. Dus het was eigenlijk veel competitiever dan ik dacht dat het zou worden. Maar de niche hebben om in textiel te gaan waar je naast zit [means] je kunt nog steeds voor deze bedrijven werken.

[…] Ik begon als textielontwerper en werk nu in de technologie als reclamemaker – dat is een onverwacht carrièrepad. [But] Ik zie het graag als een carrièreportfolio. […] Het is een interessante manier om in contact te komen met verschillende soorten mensen en om te zien hoe ze leren en groeien en hoe ze contact maken met producten of merken.

Hoe ben je bij je eerste rol terechtgekomen?

Ik was constant op de grond bezig om stageplaatsen te krijgen. Ik werkte met opzet in de Express-winkel aan de overkant van hun hoofdkantoor in de hoop een van hun leidinggevenden tegen te komen – en het gebeurde. Ik begon een gesprek en begon langzaam mijn weg te vinden als stagiair daar.

Die rol veranderde in freelancewerk, waar ik een paar keer per week kon komen werken in hun stoffenteam, en toen gebeurde hetzelfde met The Gap. Het was een zomerstage en […] tijdens school kreeg ik de kans om terug te gaan en weer een paar uur per week freelancer te zijn, niets te gek, maar gewoon in aanraking komen met de industrie was erg belangrijk in het begin van mijn carrière.

Detailhandel [is] een uitdagende omgeving, maar ik raad het ten zeerste aan [as a point of entry] want dan krijg je deze bekendheid met het merk op een manier die je normaal niet als klant krijgt.

Wat trok je aan om in conceptontwerp te werken?

Conceptontwerp is in wezen verhalen vertellen. Je maakt een ongelooflijk verhaal om de ontwerprichting uit te bouwen. [You are] bekijken, analyseren [and] alles verslinden wat je kunt lezen en zien hoe dat verband houdt met mode – en ook met dingen buiten die branche – om te kunnen zeggen dat het invloed zal hebben op iets dat we creëren voor het seizoen, voor het jaar. Het sluit ook direct weer aan [the] denkwijzen van [the] demografische gegevens die u probeert te bereiken. Het is een ongelooflijke manier om een ​​idee visueel te communiceren.

Het is belangrijk om te weten wie je bent en waar je in gelooft en dat vertrouwen voor jezelf op te bouwen, want niet iedereen zal het voor je doen.

Ik werkte in het print- en kleurteam [at Victoria’s Secret] en ik had het grote geluk de rechterhand te zijn van de VP van die afdeling. Ik stak constant mijn hand op, [saying] “Ik wil meer weten over deze kleur. Ik wil meer weten over waarom je deze dingen bij elkaar brengt. Op die manier begon ik meer verhalen op te bouwen.

Ik begon ook mijn eigen voorkeuren en interesses te creëren, die ernaast te cureren en verschillende verhalen te vertellen. […] Er was een conceptteam waarvan ik deel wilde uitmaken, dat apart was [from] De afdruk [and] kleurenteam, en ik vroeg om hulp. Ik zei: ‚Hoe zou je iemand zoals ik binnen willen halen? Wat zoekt u in uw sollicitanten?” Ze zeiden: „Je bent er niet geschikt voor.“ […] Ik bleef er maar in leunen en wilde echt de kans krijgen om in concept te werken – dus heb ik die vaardigheden zelf opgebouwd en […] daarna verschoof het natuurlijk naar trendvoorspelling als carrière.

Amiyra Perkins werkt thuis aan een project.

Wat was de grootste uitdaging en les die je hebt geleerd aan het begin van je carrière?

Mijn grootste uitdaging was dat ik er niet uitzag als de mensen in mijn branche. Ik ging door veel meer hindernissen om mezelf te bewijzen, [trying to] begrijpen waarom ik niet in was voor promoties of waarom ik sommige projecten die ik echt wilde niet kreeg – of, eerlijk gezegd, waarom mensen in de branche niet op mij leken. Ik zag geen mensen op hoog niveau die op mij leken en het was een enorm afschrikmiddel.

Tegen de tijd dat ik de leiding over ons kwaliteitsvisieteam bij WGSN overnam, was het de eerste keer dat ik in staat was om in mijn eigen identiteit als trotse zwarte vrouw te leunen en te zeggen: “Hé, ik weet ook wat er aan de hand is. Ik breng dit diverse perspectief.” Ik wou dat ik die stille kracht eerder in mijn carrière had gehad omdat […] Ik probeerde er gewoon bij te horen. En de realiteit, in de mode, is dat het oké is om op te vallen [and] expressief zijn.

De grootste les – ik luisterde niet naar mensen als ze me nee zeiden. Het is misschien een karakterfout, maar ik wilde gewoon echt bewijzen dat ze ongelijk hadden, omdat […] wat had ik te verliezen? Ik was niet klaar voor dezelfde kansen, dus ik kon het net zo goed op mijn eigen manier doen. En nadat die persoon me vertelde dat ik niet gekwalificeerd was om in concept te werken – 10 dagen later had ik een baan bij WGSN. Mijn droombaan.

Je weet nooit waar je leven je naartoe brengt. Hoewel het ongelooflijk is om jezelf te omringen met mensen en de gemeenschap, is het ook belangrijk om te weten wie je bent en waar je in gelooft en dat vertrouwen voor jezelf op te bouwen, want niet iedereen zal het voor je doen. Ik heb het geluk dat ik daar al vroeg in mijn carrière achter kwam en daar heb ik mijn hele carrière op kunnen vertrouwen.

Welk advies kun je iemand geven die een carrière in trendvoorspelling wil beginnen?

Veel mensen met wie ik vroeger werkte, waren opgeleide ontwerpers, veel van hen zijn journalisten, sommigen hebben futurisme gestudeerd. Er zijn veel verschillende facetten van hoe de industrie eruit ziet. Sommigen zijn data-analisten die toevallig heel goed zijn in het eruit halen van de visuele herkomst ervan.

Het belangrijkste is: waarom wil je trendvoorspelling doen? Probeer je een groter verhaal te vertellen? Wil je macroverschuivingen begrijpen die plaatsvinden in de wereld van de klant, en hoe jouw werk bedrijven kan helpen begrijpen en destilleren wat het doet en hoe het in zijn product kan verschijnen?

Denk na over het soort branche waarin u wilt werken en het soort mensen dat deze banen heeft. Bestudeer ze – wat doen ze? Waar zijn ze begonnen?

Elke branche kijkt naar inzichten, dus denk na over het soort branche waarin je wilt werken en het soort mensen dat deze banen heeft. Bestudeer ze – wat doen ze? Waar zijn ze begonnen? Is er iets dat lijkt op wat u zoekt? Neem dan gewoon contact op en stel vragen.

[…] Ik ben een grote fan van bouwen aan je netwerk, omdat je nooit weet wie er op je reageert op LinkedIn of social media. Nu we sociale media hebben, […] je wordt blootgesteld aan mensen in deze carrières en industrieën waaraan je eerder niet zou zijn blootgesteld. Dat is [an] interessante en unieke manier om je voet tussen de deur te krijgen en niet [be] bang om jezelf daar buiten te zetten.

Hoe kunnen professionals overstappen naar creatieve rollen in de mode?

[Show] dat je de harde vaardigheden hebt om aan styling of ontwerp te doen. […] Hoe ziet uw portefeuille eruit [and] hoe vertaal je wat je ziet vanuit je oude merchandising achtergrond [for example] in hoe het eruit zou kunnen zien? Let je op verschuivingen op de catwalk of opkomende merken, en breng je dat in de manier waarop je zou denken over styling?

Er is veel dat je kunt doen, zelfs als je hebt geen portefeuille. Gebruik je sociale media, Instagram, TikTok, als je echt wilt benadrukken dat je deze interesse in styling hebt. [Consider] hoe je verschillende ideeën tot leven brengt op een unieke manier zodat mensen naar je vaardigheden kunnen kijken. Als er een cv op mijn pad komt en het mijn interesse wekt, ga ik direct naar hun socials.

Wat maakt een sollicitatie voor jou zo bijzonder?

[In a resumé], Ik lees graag over iemands vaardigheden. Dus [it is] harde vaardigheden – zoals wat zijn de dingen die u helpen uw werk te doen – en uw zachte vaardigheden – hoe komt u opdagen en hoe bouwt u aan cultuur? […] Een klein moment van een profiel hebben is ook een leuk fragment, vooral voor degenen die misschien geen sollicitatiebrief willen doen. […] Als u op zoek bent naar een baan in een specifieke sector van het bedrijf, kunt u vergelijkbare taal gebruiken [and] stem jezelf af op de rol door te zeggen: „Ik ben in staat om dit te doen omdat ik deze vaardigheid heb en dit is hoe het wordt overgedragen naar dit werk.“ […] Iets wat ik altijd heb gedaan, is een cv hebben voor verschillende soorten banen die ik wil.

Het is niet altijd een goede zaak om uw portfolio te delen – zorg ervoor dat deze met een wachtwoord is beveiligd [and] houd er rekening mee wie er toegang toe zal hebben. Jouw kunst [and] creativiteit is van jou, het is belangrijk om er eigenaarschap over te hebben.

Ik hou van een sollicitatiebrief. Als je het goed kunt maken, kun je niet echt uitleggen waarom je vaardigheden worden overgedragen naar de baan die je wilt. Niet iedereen doet het, maar als iemand die veel heeft aangenomen, lees ik elke begeleidende brief die op mijn pad komt, omdat ik een glimp wil opvangen van wie ze zijn, afgezien van wat ik op hun cv kan lezen.

In termen van een portfolio is het hebben van een website of aanwezigheid op sociale media belangrijker dan het tonen van je werk. Vroeg in [your] carrière, ze gaan je een project laten doen, [so] houd gewoon rekening met uw eigen IP. Het is niet altijd een goede zaak om uw portfolio te delen – zorg ervoor dat deze met een wachtwoord is beveiligd [and] houd er rekening mee wie er toegang toe zal hebben. Jouw kunst [and] creativiteit is van jou, het is belangrijk om er eigenaarschap over te hebben.

Welke gebieden in de branche zullen volgens u de komende jaren groeien?

Inzichten, [and] een inzicht visueel kunnen communiceren [into] verhaal vertellen. Er is een mooie samensmelting tussen makers van inhoud en hoe inzichten eruit zouden kunnen zien. Dat is een vaardigheid waar niet veel industrieën gebruik van hebben gemaakt. Er zijn allerlei inzichtenteams, maar die overgang van hoe het eruit ziet, hoe het daadwerkelijk van invloed kan zijn op uw ontwerpontwikkeling, is iets dat echt opwindend is.

Wat is tegenwoordig de sleutel om door te breken in de mode-industrie?

Passie. Leun erin. Zoek uit hoe je je netwerk kunt opbouwen, zoek uit hoe je die stage of die baan kunt krijgen die je een beetje dichterbij brengt, ook al grenst het gewoon aan de eigenlijke branche. Je passie gaat je ver brengen. Het is iets dat ik echt [relied] als een manier om mijn eigen carrière te creëren.

Ontdek creatieve banen in de mode vandaag:

Senior artdirector, Omnes – Londen, Verenigd Koninkrijk

Redactie Senior Stylist, Massimo Dutti – Barcelona, ​​Spanje

Merkimago specialist, Ralph Lauren — New York, Verenigde Staten

Contentmaker, Mode Nova — Californië, Verenigde Staten

Soma Trend en CAD-stagiair, Soma -Florida, Verenigde Staten

creatieve producent, Chalhoub-groep – Dubai, Verenigde Arabische Emiraten