Hoe Pinterest van plan is om AI, shoppable media, te gebruiken om een ​​'digitale bazaar' te worden

„Meer dan 50% [of users] zeggen dat ze Pinterest zien als een plek om te winkelen”, zei Pinterest-CEO Bill Ready tijdens een Q4 2022-inkomstengesprek. „Toch hebben we het ze historisch gezien niet gemakkelijk gemaakt om te winkelen, omdat shopbare inhoud niet was geïntegreerd in de kernervaringen.“

Door AI en shopbare mediafuncties te integreren, hoopt Pinterest een soort „digitale bazaar”, waar gebruikers inspiratie kunnen opdoen, nieuwe merken kunnen ontdekken en aankopen kunnen doen zonder de app te verlaten.

De grote AI-race: Net als Meta en Snapchat, Pinterest onderzoekt manieren om AI te integreren in zijn platform. Maar Ready zegt dat het bedrijf van plan is heel bewust te zijn over hoe het AI gebruikt, door de technologie op een manier te integreren die bijdraagt ​​aan het leven van mensen, niet verslavend.

„Wat volgens mij een van de punten van kritiek was op wat er de afgelopen jaren met AI en sociale media is gebeurd“, vertelde hij aan Yahoo Finance. „In veel opzichten werd het steeds verslavender – je verbinden met dingen waardoor je langer bezig bent, maar je misschien niet beter voelt nadat je ermee bezig bent.“

Ready onderstreepte het belang van klantgegevens bij het ontsluiten van het potentieel van AI en merkte op dat het platform in staat is om de „miljarden interacties“ van gebruikers over te nemen om AI beter te informeren en consumenten te verbinden met meer relevante inhoud.

One-stop-shop: In de afgelopen paar maanden heeft Pinterest meer shopbare inhoud op zijn platform geplaatst, wat kan helpen om het aankooppad te stroomlijnen.

„We verbinden gebruikers met de volledige trechterervaring waar ze op dezelfde plek van inspiratie naar overweging en actie kunnen gaan“, aldus Ready tijdens zijn sessie op Shoptalk 2023 in Las Vegas vorige maand.

Tot nu toe heeft Pinterest toegevoegd een reeks shopbare functiesinbegrepen:

  • collages: Pinterest heeft nieuwe winkelfuncties toegevoegd aan zijn zelfstandige app Shuffles (waarmee gebruikers collages en digitale kunst kunnen maken), waaronder de mogelijkheid om alle items van een collage te kopen, merk- en prijsinformatie te bekijken of productalternatieven te identificeren.
  • Handelarencatalogi: Merken kunnen hun productcatalogi aan het platform koppelen, waardoor items vindbaar en shopbaar worden via pins, advertenties en video’s. Bovendien kunnen verkopers die hun catalogus uploaden gebruikers toestaan ​​hun producten te passen met behulp van de visuele technologiefuncties van Pinterest.
  • Zoekopdracht: De Premiere Spotlight-functie van Pinterest zet een merk prominent in de kijker, waardoor het bereik wordt vergroot en de kloof tussen ontdekking en aankoop wordt gedicht. De advertentie bevat een korte video en een knop die gebruikers doorverwijst naar het merk op Pinterest.

Binnenkort beschikbaar: filmpje. Volgens Ready is Pinterest van plan om dit jaar video’s op het platform shopbaar te maken door gebruik te maken van computer vision-technologie. Hij zei ook dat Pinterest zich richt op het vergroten van het aanbod van video’s van meerdere bronnen, waaronder makers, merken en uitgevers, voortbouwend op de huidige samenwerkingen met Dotdash Meredith En Condé Nast Entertainment.

“Als ik denk aan de komende 20 jaar e-commerce, [it will be about incorporating] het vreugdevolle deel van winkelen, de inspiratie, de ontdekking, ‚zei hij bij Shoptalk.

Dit stond oorspronkelijk in de Retail Daily-nieuwsbrief. Voor meer retailinzichten, statistieken en trends, schrijf je hier in.