Hoeveel Instagram-influencers per post en rol worden betaald op basis van het aantal volgers

 • Instagram is het meest lucratieve platform voor gesponsorde berichten, aldus makers in een nieuwe studie.
 • Ze zeiden ook dat Instagram-reels de best betalende vorm van gesponsorde post zijn.
 • Hier zijn vier andere afhaalrestaurants uit het rapport.

Instagram heeft nog steeds grip op merkpartnerschappen met videomakers.

Volgens een rapport uitgebracht in maart vanaf platform voor beheer van sociale media Later worden er meer makers betaald voor gesponsorde berichten op Instagram dan voor inhoud op andere platforms – en ze verdienen hogere tarieven.

Terwijl andere gegevens heeft laten zien dat TikTok is gegroeid als een influencer-marketingplatform, ontdekte het rapport van Later dat Instagram nog steeds voorop loopt bij veel merksamenwerkingen.

„TikTok is echt goed voor de eerste fase van het laten groeien van je platform en het krijgen van veel aandacht voor je content“, vertelde Monique Thomas, later’s redactionele content-marketingmanager, aan Insider. „Als je geld wilt verdienen, denk je misschien aan Instagram.“

Het rapport was gebaseerd op een onderzoek uit december 2022 onder meer dan 500 videomakers wereldwijd die werken met Later en het influencer-marketingplatform Mavrck, evenals een analyse van 31.000 sociale posts.

De pool van makers die op de enquête reageerden, bestond voornamelijk uit vrouwen, millennials en in de VS. Ongeveer de helft van de respondenten identificeerde zich als blank en 74% was parttime maker.

Hier zijn vijf belangrijke conclusies uit het rapport, inclusief een uitsplitsing van de videomakerspercentages op Instagram:

 • Instagram was het populairste platform voor het genereren van inkomsten onder videomakers. In-feed Instagram-berichten en -reels waren de twee meest voorkomende inhoudsformaten waarvoor makers in de enquête waren betaald, gevolgd door TikTok-berichten. Dit waren de aandelen van makers die zeiden dat ze voor elk inhoudsformaat waren betaald:
  • Instagram-bericht (enkele afbeelding, carrousel of feedvideo): 84,2%
  • Instagram-rol: 63,8%
  • TikTok-bericht: 27,4%
  • Facebook-bericht: 26,8%
  • Facebook-verhaal: 12,5%
  • Twitter-tweet: 8,3%
  • LinkedIn-bericht: 7,9%
  • Pinterest-pin: 7,1%
 • Rollen waren het meest lucratieve formaat. Hoewel TikTok de hub is voor korte video-inhoud, lijken reels het meest winstgevende formaat: 44% van de makers in de enquête verdiende meer dan $ 200 per reel, vergeleken met 28% die vergelijkbare bedragen verdiende per TikTok. Sommige makers in de enquête meldden zelfs dat ze maar liefst $ 7.000 verdienden voor een gesponsorde haspel. Thomas zei dat merken meer vertrouwd zijn met Instagram dan TikTok, wat een jonger platform is. Ze zei ook dat makers meer betrouwbare volgers op Instagram kunnen opbouwen.
 • Makers willen langdurige partnerschappen met merken in plaats van eenmalige transacties. De meeste respondenten – 76% – zeiden dat ze een persoonlijk belang willen hebben in de merken waarmee ze werken, terwijl een meerderheid ook zei dat ze op één lijn willen staan ​​met het product van het merk en dat ze zich willen verbinden met de waarden van het merk. Thomas zei dat merken hiermee rekening moeten houden bij het kiezen van videomakers om mee samen te werken. „Begin met te zoeken naar wie je organisch tagt in berichten en begin een gesprek met die mensen op te bouwen,“ zei Thomas.
 • Makers houden vaak rekening met tijd en middelen bij het benaderen van merkdeals. Bij het vaststellen van beloningstarieven wegen makers meestal factoren zoals het inhoudsformaat, de omvang van het werk en de vereiste middelen, en de verwachte tijd om inhoud te leveren en te maken, volgens de enquête. Thomas zei dat calculators voor makers, zoals FYPM en Hashtag Pay Me, laten zien dat er een kloof bestaat tussen merken en makers over hoeveel gesponsorde inhoud waard is. „Het feit dat we al deze tools het afgelopen jaar zien uitkomen, wijst erop dat er veel merken zijn die geen rekening houden met zaken als deliverables en tijdlijnen“, zei Thomas.
 • Sommige makers bepalen hun tarieven door te raden. 37% van de respondenten zei in eerste instantie hun tarieven te raden bij het benaderen van merkdeals. Thomas zei dat makers ook tarieven berekenden door de tijd die aan een stuk inhoud werd besteed te vermenigvuldigen met een uurtarief, en anderen te vragen hoeveel ze in rekening brachten. Hier is een uitsplitsing van de gemiddelde percentages voor makers op Instagram, gebaseerd op de analyse van het rapport van 29.000 berichten: