Instagram voegt nieuwe analyses toe voor rollen, updates voor het maken van rollen

Instagram heeft heeft een hele reeks nieuwe updates aangekondigd voor Reels die zijn ontworpen om makers van Reels te helpen profiteren van de nieuwste trends en verschuivingen, om de betrokkenheid van kijkers te maximaliseren en een gemeenschap rond hun inhoud op te bouwen.

En ze kunnen zeer waardevol zijn voor marketeers die het meeste uit hun IG-content willen halen.

Ten eerste heeft Instagram een ​​nieuw ontdekkingselement toegevoegd, waarmee makers de nieuwste trending audio en hashtags specifiek binnen Reels kunnen vinden.

Vanaf Instagram:

Makers zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën voor inhoud, dus nu voegen we een speciale bestemming toe waar je je kunt laten inspireren door de nieuwste trends. Je kunt de meest populaire nummers en hashtags op Reels zien, zien hoe vaak de audio is gebruikt, tikken om het te gebruiken of de audio voor jezelf opslaan.”

Zoals u in deze afbeeldingen kunt zien, kunt u via ‚Reels Trends‘, die beschikbaar zullen zijn in uw Professional Dashboard, zien welke audio op een bepaald moment de meeste interesse wekt, samen met hashtag-trends en gebruiksinzichten.

Het is vergelijkbaar met dat van TikTok Creative Center-toolsdie dezelfde inzichten bieden voor vrijwel elk element van TikTok’s trending clips – hoewel TikTok’s versie meer diepgaand is, met opties om je resultaten per regio te verfijnen, samen met meer trendinzichten.

Maar toch is het een goede toevoeging voor Reels-onderzoek, dat u zou kunnen helpen de laatste verschuivingen in de app aan te boren, met Reels-specifieke inzichten en notities om uw proces beter te informeren.

Instagram voegt ook zijn creatieve tools samen in het scherm voor het samenstellen van video’s, waardoor het gemakkelijker wordt om meer opvallende Reels-clips te maken.

Instagram Reels-update

De nieuwe bewerkingsstroom van Reels omvat het bewerken van video, stickers, tekst en audiotracks, allemaal op één scherm.

Dit maakt het gemakkelijker om elementen van uw haspel op een meer visuele manier uit te lijnen en te timen op de juiste momenten. Houd een oogje in het zeil voor nog meer opwindende tools, aangezien we blijven investeren in meer manieren om het bewerken van uw rollen eenvoudiger en gemakkelijker te maken.

Dus het is CapCut, binnen IG. TikTok’s aparte videobewerkings-app CapCut wordt op zichzelf al steeds populairder, met de app die bereikt 200 miljoen actieve gebruikers, en stijgen in de ranglijst van de App Store. Deze nieuwe lay-out voor het bewerken van Reels lijkt erg op de stijl van CapCut, maar biedt ook vergelijkbare functionaliteit, hoewel in dit stadium beperkter.

Instagram geeft nu ook inzicht in de totale en gemiddelde kijktijd voor Reels, waardoor je meer gegevens krijgt voor je planning.

Instagram Reels-update

De totale kijktijd geeft de totale tijd weer dat uw rol is gespeeld, inclusief de tijd die is besteed aan het opnieuw afspelen van de rol. De gemiddelde kijktijd geeft de gemiddelde tijd weer die is besteed aan het spelen van uw rol, berekend door de kijktijd te delen door het totale aantal keren dat er gespeeld is. Als uw gemiddelde kijktijd bijvoorbeeld 17 seconden is, heeft van iedereen die naar uw Reel heeft gekeken gemiddeld 17 seconden gekeken. Dit zal je helpen beter te begrijpen waar mensen bij betrokken zijn of waar je misschien een sterkere hook moet creëren om kijkers langer te laten blijven.

Dat zou enigszins misleidend kunnen zijn, in termen van gemiddelde kijktijd, als een gebruiker uw Reel meerdere keren opnieuw zou spelen en alleen de eerste paar seconden zou bekijken. Maar je zou aannemen dat dit niet vaak gebeurt, en dat de gemiddelde tijd die aan je content wordt besteed een afspiegeling is van pieken in betrokkenheid.

Instagram voegt ook nieuwe meldingen toe die je waarschuwen wanneer iemand je account volgt, specifiek op basis van je Reels-inhoud.

Instagram Reels-update

Tot slot ook Instagram een nieuwe functie toegevoegd aan het element Virtuele geschenken, die je laat zien welke van je fans je geschenken hebben gestuurd, zodat je je beste supporters beter kunt herkennen.

Instagram Reels-update

Een beetje erkenning in dit opzicht kan een lange weg gaan, en het vermogen om je beste supporters, op welke manier dan ook, te erkennen, kan een grote stap zijn in het verbeteren van de gemeenschapsverbinding.

Instagram zegt dat het ook de toegang tot Gifts uitbreidt, met makers in Australië, Canada, Frankrijk, Mexico, Nieuw-Zeeland en het VK die in de komende weken Gift-enabled zullen zijn.

Dit zijn enkele handige updates, maar eigenlijk houden ze TikTok gewoon bij, dat de meeste van deze opties, en meer, al in zijn app biedt.

Dat is meer in het algemeen het verhaal van Reels – met de opkomst van korte video’s heeft Meta voortdurend een inhaalslag gemaakt, omdat het probeert aan te sluiten bij de nieuwste consumptietrend en de concurrentie om de aandacht van de gebruiker af te weren.

Zal dat werken? Dat is het waarschijnlijk al, vooral te midden van alle bangmakerij rond het eigendom van TikTok, en het spookbeeld van de CCP die uw persoonlijke informatie steelt. Daarbinnen houden veel mensen waarschijnlijk al vast aan IG, en de consumptie van Reels is zeker een belangrijkste drijfveer voor betrokkenheid voor Meta in de afgelopen twee jaar.

En hoewel dit meestal gerepliceerde functionaliteiten zijn van TikTok, zullen ze handig zijn voor IG-makers en kunnen ze helpen om je Reels-strategie te optimaliseren.

En als TikTok uiteindelijk wordt verboden, kan dat nog belangrijker worden.