Kabarak University geeft Facebook-account over na eisen van hacker

Kabarak University heeft op zaterdag 6 mei alarm geslagen dat hun officiële Facebook-account was gecompromitteerd door een groep cybercriminelen.

In een verklaring van de vice-kanselier, prof. Henry Kiplangat, waren de misleidende informatie en afbeeldingen in strijd met de bijbelse christelijke waarden van de universiteit.

De VC verzekerde hun belanghebbenden en het grote publiek echter dat de nodige maatregelen werden genomen om actie te ondernemen tegen de daders.

Als gevolg hiervan gebruiken de criminelen het om kwaadaardige en misleidende afbeeldingen en informatie te verspreiden die in strijd zijn met de bijbelse christelijke waarden van Kabarak University.

Een foto van de Daniel T Arap Moi-bibliotheek aan de Kabarak University, Nakuru County.

Foto

Kabarak-universiteit

We willen onze belanghebbenden en het grote publiek verzekeren dat we alle nodige maatregelen nemen om de controle over onze pagina terug te krijgen en verdere ongeoorloofde toegang te voorkomen.

„We dringen er bij onze volgers en toekomstige studenten op aan om informatie die door deze criminelen is geplaatst te negeren en rechtstreeks contact met ons op te nemen via onze officiële website of andere geverifieerde kanalen.

„Het is belangrijk op te merken dat alle informatie of advertenties die door deze criminelen op onze Facebook-pagina worden geplaatst, onze instelling niet vertegenwoordigen en dat we ons volledig van hen distantiëren.

„We begrijpen dat deze situatie onze online aanwezigheid via onze Facebook-pagina aanzienlijk heeft verstoord, en we bieden onze excuses aan voor het ongemak dat dit mogelijk heeft veroorzaakt. We waarderen uw geduld en begrip terwijl we werken aan het oplossen van dit probleem“, luidde de verklaring gedeeltelijk. .

De VC bevestigde dat de universiteit haar cyberbeveiligingsmaatregelen zou aanscherpen om verdere inbreuken te voorkomen.

Voorafgaand aan de melding stuurde Kabarak University een melding waarin stond dat ze de pagina aan de oplichter hadden overhandigd en vervolgens een andere pagina hadden gemaakt.

Verder beloofde de universiteit dat er actie zou worden ondernomen tegen de hacker, aangezien ze niet zouden toegeven aan hun eisen. Als gevolg hiervan werd de ICT-manager tot nader order geschorst.

„Sinds onze officiële pagina is gehackt, hebben wij als Kabarak University besloten deze pagina over te dragen aan deze oplichter en hebben we de opdracht gekregen om nog een pagina te maken.

„We hebben deze zaak doorgestuurd naar de betrokken autoriteiten en de actie wordt ondernomen. Onze excuses voor het eventuele ongemak veroorzaakt door de kwaadwillige daad. We hebben besloten de ICT-manager tot nader order te schorsen. Volg onze nieuwe pagina voor nieuwe updates van de universiteit“, lees een deel van de verklaring.

De hacker, die Ksh68.250 (500 dollar) had geëist voor de universiteit om haar account terug te krijgen, verklaarde: „Ik zal dit account niet teruggeven, maar ik daag jullie allemaal uit om dit account onmiddellijk terug te vorderen – groet een student van een van Jakarta’s IT-gebaseerde middelbare scholen, (Indonesië).“

Het gehackte Facebook-account is geverifieerd en heeft 46.000 volgers en 36.000 likes.

Hoe u uw FB-account kunt beveiligen

Voor gebruikers die vermoeden dat hun accounts zijn gehackt, heeft Facebook een stapsgewijze werkwijze om ze te herstellen en veilig te stellen.

Controleer uw tijdlijn om eventuele verdachte activiteiten op te merken. Dit bevat; de wijziging van het e-mailadres of wachtwoord, wijziging van profielgegevens zoals naam of geboortedatum, vriendschapsverzoeken van onbekende accounts, verzonden berichten die u niet hebt geschreven en geplaatst of advertenties die u niet hebt gemaakt.

Bezoek Facebook(dot)com(forward slash)gehackt om je account te beveiligen. Facebook zal je vragen om je wachtwoord te wijzigen en recente inlogactiviteit te bekijken.

Log verder uit bij alle sessies en meld de verdachte activiteiten aan de serviceprovider, in dit geval aan Facebook. Beveilig uw account door tweefactorauthenticatie in te schakelen en sterke wachtwoorden te gebruiken.

Een fotocollage van Meta-CEO Mark Zuckerberg tijdens de lancering van WhatsApp Cloud API op 19 mei 2022.

Foto

Mark Zuckerberg