Kan Amazon helpen met winkelen op Pinterest?

04 mei 2023

Pinterest heeft een meerjarige overeenkomst bereikt waardoor Amazon.com de eerste is partner op advertenties van derden, met de belofte om meer merken en relevante producten naar het platform te brengen.

„Dit mijlpaalpartnerschap zal bijdragen aan de geweldige merken die al op het platform aanwezig zijn en biedt meer volledigheid, koopbaarheid en een best-in-class koopervaring voor gebruikers, samen met betere prestaties voor merken en adverteerders“, aldus CEO Bill Ready in een verklaring . „Dit sluit aan bij ons doel om elke pin shopbaar te maken.“

De impact van het partnerschap zal mogelijk pas volgend jaar voelbaar zijn, aangezien een implementatie over meerdere kwartalen wordt verwacht. Meer partners zijn gepland.

De Amazon-aansluiting komt nu de gebruikersgroei van Pinterest de afgelopen kwartalen nieuw leven is ingeblazen na de lancering in 2021 van het korte videoformaat Idea Pins.

Videocontent op het platform in het eerste kwartaal groeide bijna 40 procent kwartaal op kwartaal met de video’s als aanvulling op de statische afbeeldingen waar de site bekend om staat. Meneer Klaar zei tijdens een analistengesprek„Beelden naast video helpen gebruikers inspiratie te vinden die voor hen relevant is, verfijnen waarnaar ze op zoek zijn en actie ondernemen.“

Uit enquêtes van Pinterest blijkt consequent dat meer dan de helft van de gebruikers het als een plek om te winkelen beschouwt, maar dat de site problemen heeft gehad om de conversie te stimuleren.

Om dat te corrigeren, Pinterest is integratie van shopbare pinnen op de meest bezochte platforms, inclusief de homefeed en zoeken, en in video’s ter ondersteuning van een full-funnel advertentieoplossing voor merken.

Enkele vroege overwinningen in het eerste kwartaal zijn onder meer klikfrequenties en besparingen van shoppable pins die met meer dan 35 procent groeien en advertentievertoningen groeien met meer dan 30 procent, naast de betrokkenheidswinsten. Verkopers die hun catalogi naar het platform uploaden, hebben de afgelopen zes maanden een toename van bijna 30 procent gezien in toegeschreven kassa’s.

„Kunnen we gebruikers van etalages naar actie voeren“, zei Mr. Ready tegen analisten. “We hebben zeer sterke tekenen van vooruitgang daar. En hoewel dat een meerjarige adoptiecurve zal zijn, kunnen we ons niet beter voelen over de vooruitgang die we daar boeken.”

De shoppability-push komt zoals Pinterest is bezig met een herstructureringwaaronder het verlaten van kantoorruimte en ontslagen, aangezien het steeds vaker voorkomt moordende concurrentie in de uitgedaagde technische ruimte.

BESPREKINGSVRAGEN: Wat vind je van de mogelijkheid voor advertentievraag van derden voor Pinterest en zijn samenwerking met Amazon? Positioneert Pinterest zichzelf om een ​​beter winkelportaal te worden voor merken en retailers?

Hersenvertrouwen

„Deze samenwerking weerspiegelt de invloed van TikTok/retailmedia op de handel. Merken willen gemeenschappen bereiken en verkopen en Pinterest is een magneet voor enthousiaste videomakers.“

„Pinterest is een haalbare optie om producten te kopen, dus het is volkomen logisch dat Amazon het als verkoopvehikel gebruikt.“

„Dit is een slimme zet voor beide merken. Pinterest heeft het afgelopen jaar zijn focus echt aangescherpt en strategische acties ondernomen om zijn doelen te bereiken.“

wpDiscuz