KIA, Hyundai-diefstalverdachte beheert Instagram-account met onwettige activiteiten, zeggen onderzoekers

SAN ANTONIO – Een beëdigde verklaring van de brandweer van Bexar County zei dat een broer en een zusterteam beheerders zijn van een door San Antonio gerund Instagram-account waarop video’s worden gehost van onwettige activiteiten waarbij KIA’s betrokken zijn.

We kiezen ervoor om de Instagram-pagina geen naam te geven om ervoor te zorgen dat schande geen brandstof krijgt of roekeloos gedrag niet wordt aangemoedigd.

Hoewel het arrestatiedocument de naam van de zuster vermeldt, bevestigt het haar arrestatie niet. Daarom houdt KENS 5 haar identiteit achter.

Maar haar broer, Aryel Moreno, is een ander verhaal. De autoriteiten hebben al jaren te maken met de verdachte van autodiefstal.

In november 2021 was de politie van San Antonio op zoek naar Moreno, een 16-jarige verdachte, in een Amber Alert-zaak. Volgens de politie ging hij ervandoor met zijn 13-jarige vriendin.

Het vermeende slachtoffer was tien dagen nadat ze 14 was geworden. Agenten zeiden dat het meisje haar moeder begon te sms’en om haar te helpen. Tegen Moreno liep al een onderzoek wegens zware aanranding waarbij hetzelfde slachtoffer betrokken was.

De politie vond Moreno en het tienermeisje na een poging tot winkeldiefstal in Austin. Hij kreeg te maken met een aanklacht wegens onwettige vrijheidsbeperking en een uitstaand bevel wegens huiselijk geweld door jongeren.

Onderzoekers zeiden dat de strafrechtelijke aanklachten tegen Moreno bleven groeien. Hij begon januari 2023 met een hele reeks beschuldigingen. Op nieuwjaarsdag stopte een onderzoeker van de Bexar County Fire Marshal om benzine te halen bij een Circle K in blok 13100 van I-10 East. De rechercheur zag rook en commotie rond een brandende witte KIA.

Volgens een beëdigde verklaring bevestigde de onderzoeker van de maarschalk dat het KIA gestolen was. Volgens het arrestatiedocument bekeek hij ook de bewakingsvideo van de winkel om te bewijzen dat Moreno en de vrouw op band waren. De onderzoeker zei dat Moreno samen was met hetzelfde meisje uit de Amber Alert-zaak, die nu 15 is.

Volgens de verklaring verlieten ze Circle K in een zwarte Dodge-caravan en kwamen ze terug in een rood voertuig. Naar verluidt gebruikte hij een deken om de auto in brand te steken nadat hij probeerde gas in een piepschuimbeker te doen, mislukte, omdat gas het piepschuim afbreekt.

Rond 23.00 uur op nieuwjaarsavond zei de politie van San Antonio dat Moreno en twee vrienden snoep hadden gestolen uit een Shell-supermarkt op 2602 NW Loop 410. Toen een winkelbediende de drie verdachten benaderde, zei de politie dat Moreno een pistool op de werknemer trok. Onderzoekers zeiden dat hij de gezochte winkel verliet op beschuldiging van zware overval.

Een beëdigde verklaring zei dat SAPD de volgende dag een verklaring opnam van een getuige in een gerelateerde zaak uit Leon Valley. De officier zei dat Moreno in een auto stapte, de getuige raakte toen hij wegging en doorging. Moreno zat in een gestolen Hyundai Tuscon toen hij niet stopte en hulp verleende, aldus de politie.

Achtentwintig dagen later zei SAPD dat de 18-jarige was gearresteerd door hun agenten. Volgens de politie zat hij in een gestolen Hyundai en had hij een gestolen pistool uit Austin. Officieren zeiden dat Moreno vier uitstaande bevelen had: het huisvesten van een wegloper, aanranding van de eerbaarheid, mishandeling van lichamelijk letsel en ongeoorloofd gebruik van voertuigen.

Fire Marshal zei dat ze bevestigden dat hij en zijn zus een Instagram-account hebben waarop roekeloze en criminele handelingen met KIA’s worden getoond – zelfs terwijl Moreno in de gevangenis zit.

Onderzoekers van het kantoor van de maarschalk zeiden ook dat Moreno bekende dat hij een rode Hyundai Electra had gestolen en een KIA in brand had gestoken. Hij voegde brandstichting, voertuigdiefstal en een extra aanklacht voor ongeoorloofd gebruik toe aan zijn lijst van vermeende misdaden.

SAPD en het kantoor van de brandweer weigerden commentaar te geven op een lopend onderzoek, met name vragen over Moreno’s zus, het meisje van de buurtwinkel en mogelijke andere verdachten.