Maak kennis met @Joan.Of.Arca, de favoriete feministische shitposter van Instagram

Sophie van @joan.of.arca.

Het internet is een zwart gat van inhoud. In feite zijn de meeste van onze feeds tegenwoordig gevuld met shitposts, het soort inhoud dat is geworden @joan.of.arca’s brood en boter. De echte naam van de 21-jarige meme-koningin is Sophie, en elke dag kunnen haar 167.000 volgers haar hilarische en nihilistische memes zien posten Arca, de afvallige prinses van de popmuziek, tot congreslid Alexandra Ocasio Cortez, of provocerende hot takes over actuele gebeurtenissen en popcultuur. De inwoner van Minnesota is ook co-host van ‚Based News Network‘, een podcast die volledig ‚gebaseerd is op feiten‘. Dus, in de aflevering van deze week van ZOEK GESCHIEDENIShebben we @joan.of.arca een DM gestuurd om het meisje achter de memes te leren kennen en erachter te komen hoe ze de terugslag van Swifties doorstaat.

———

INTERVIEW: A/S/L?

JOAN.OF.ARCA: 21 / Sophie / Minneapolis/NYC

INTERVIEW: Wat is het eerste dat je doet als je wakker wordt?

JOAN.OF.ARCA: Kijk naar AskReddit-verhaalcompilaties op YouTube terwijl ik me klaarmaak voor de les

INTERVIEW: Wat waren uw laatste drie Google-zoekopdrachten?

JOAN.OF.ARCA: Ellen DeGeneres, Ice Spice-ketting en schattige hertenfoto’s.

INTERVIEW: Wat is je favoriete online stalkingplatform?

JOAN.OF.ARCA: Je kunt nooit fout gaan met Facebook. Als meme-pagina is het meestal handig, want hoe verder je naar beneden scrolt op een profiel, hoe ouder (en vreemder) de memes worden. Ik ben dol op het hergebruiken van oude memes, en ik heb ontdekt dat enkele van de grappigste van een oudere collega waren die ik als tweedejaars op de middelbare school had.

INTERVIEW: Wat heb je deze week besproken op Based News?

JOAN.OF.ARCA: Deze week, mijn cohost / vriendje @punkrevolutionnow en ik besprak de herverkiezingscampagne van Biden, het conflict tussen Alice Glass en Alice Gas en het besluit van Elon om Twitter-gebruikers met meer dan 1 miljoen volgers automatisch een blauw vinkje te geven.

INTERVIEW: Welke podcastaflevering van jou heeft de meeste haat gekregen?

JOAN.OF.ARCA: Hmmm… mensen zijn meestal best aardig, maar we zeiden dat we geen grote fans waren van het nieuwe Taylor Swift-album en sommige mensen raakten van streek.

INTERVIEW: Wat is je favoriete Arca-meme?

JOAN.OF.ARCA: De „AOC is pissed y’all“ meme is waarschijnlijk mijn favoriet, maar helaas heb ik het niet gehaald. Uit de mijne is het misschien deze „schaduwrijke comebacks“ -bewerking die ik heb gedaan.

INTERVIEW: Wat is het beste onuitgebrachte Arca-nummer?

JOAN.OF.ARCA: “Engel zucht”!

INTERVIEW: Wie is de trol van de week?

JOAN.OF.ARCA: Waarschijnlijk mijn bestie @parisnormal_. Ze heeft honderden Megan Trainor-memes gemaakt en niemand kan zeggen of ze serieus is of niet. Het is echt een kunst.

INTERVIEW: Beschrijf je persoonlijkheid voor privé browsen in drie woorden?

JOAN.OF.ARCA: Reformeerde Tumblr-gebruiker.

INTERVIEW: Hoeveel grafische t-shirts bezit u?

JOAN.OF.ARCA: Ik denk waarschijnlijk 15? Mijn favoriet is dit baby-T-shirt met de bemanningsleden van Among Us met het „Friends“ -logo. Het is echt een van de meest krankzinnige kledingstukken die ik ooit heb gevonden.

INTERVIEW: Wat is een website die iedereen zou moeten kennen?

JOAN.OF.ARCA: internetarchief is de GEIT, maar hij gaat misschien weg, dus profiteer ervan zolang het nog kan!

INTERVIEW: Wie volg je op IG?

JOAN.OF.ARCA: Meestal sh*tposters, maar ik ben vooral geïnteresseerd in hyper-intellectuele meme-pagina’s zoals @kardashiankolloquium En @inherent_itgirl.

INTERVIEW: Wat is je favoriete functie op IG?

JOAN.OF.ARCA: De Create-modus is echt de beste. Het bracht een nieuwe generatie meme-makers voort die het gebruikt om alles te schrijven, van een dagboekaantekening tot volledige verhandelingen.

INTERVIEW: Hoeveel ongelezen sms’jes heb je?

JOAN.OF.ARCA: Slechts één in iMessages, maar ik heb waarschijnlijk honderden DM-verzoeken waar ik te bang voor ben om naar te kijken (het zou je verbazen wat mensen naar onschuldige meme-accountbeheerders sturen.)

INTERVIEW: Leesbevestigingen: aan of uit?

JOAN.OF.ARCA: Het hangt er van af! Ik ga eerlijk gezegd gewoon mee met wat de andere persoon al heeft ingesteld. Maar ik ben een soort van leesbewijzen omdat het me punctueel houdt.

INTERVIEW: Wat is je meest belastende onbedoelde e-mail/sms?

JOAN.OF.ARCA: Ik deed de klassieker: per ongeluk een screenshot van iemands tekst terugsturen en ik zal het nooit naleven. Nu ben ik super paranoïde en controleer ik mijn sms’jes en e-mails ’s nachts om er zeker van te zijn dat ik niet per ongeluk iets vreemds heb verzonden.

INTERVIEW: Kies er een: geld of invloed.

JOAN.OF.ARCA: Geld is tijdelijk, maar invloed is voor altijd.

INTERVIEW: Fuck, Marry, Kill: President Biden, RuPaul, Lydia Tar.

JOAN.OF.ARCA: Fuck: Lydia Tar (ik was vroeger op Cate Blanchett stan Twitter – ja, het is een ding – en Carol veranderde mijn leven) Trouwen: RuPaul (ik kijk sinds 2009 naar Drag Race, dus ik ben klaar om mijn langdurige parasociale huwelijk met Ru naar een hoger niveau te tillen) Doden: Biden (Sorry.)

INTERVIEW: Print of digitaal?

JOAN.OF.ARCA: Digitaal.

INTERVIEW: Wat is uw wachtwoord?

JOAN.OF.ARCA: Ik word over 4 dagen een hert444