Mijn liefdesbrief aan Pinterest

Beste Pinterest,

Ik herinner me nog de dag dat jij en ik elkaar voor het eerst ontmoetten. Ik kon niet ouder zijn dan 12 jaar. Mijn tante had me alles over jou verteld – ‚Het is net een online prikbord‘, beschreef ze – en liet me haar eigen profiel zien. Ik had nog nooit zoveel foto’s, toepasselijk „pins“ genoemd, op één plek gezien. ik zou kunnen redden deze pinnen op een bord, of meerdere borden, en organiseer ze op de manier die ik leuk vind. Ik wist dat ik zojuist iets magisch had ontdekt.

Je was mijn eerste kennismaking met sociale media. Ik zou pas vele jaren later een Instagram- of Snapchat-account mogen hebben, zoals de meeste kinderen van mijn leeftijd, maar dat deed er niet toe. Jij hebt die leegte voor mij opgevuld. Ik heb met mijn vrienden samenwerkingsborden gemaakt waarop we foto’s en berichten hebben opgeslagen die ons aan onze inside-jokes deden denken. Door jou heb ik voor het eerst mensen ontmoet en met hen omgegaan die ik ook niet kende. Weet je wat ze zeggen – „praat niet met vreemden op internet“ – maar iedereen met wie ik sprak was zo aardig. Ik was lid van een samenwerkingsbord voor een band die ik leuk vond, en iemand plaatste ooit een speld die iets zei in de trant van: „Plaats dit opnieuw en kijk wat voor leuke dingen mensen over je zeggen!“ De reacties op die post werden al snel gevuld met complimenten, herinneringen om nooit op te geven en songteksten en inside-jokes met betrekking tot het fandom. Ik kan niet zeggen of ik dat niveau van vriendelijkheid op andere sites zou hebben gevonden, vooral omdat ik zo jong was, maar ik vond het daar, bij jou.

Je geeft me de ruimte om de dingen te vieren waar ik van hou. De borden op mijn eerste account (ja, ik heb meerdere accounts) waren gewijd aan specifieke fandoms waar ik deel van uitmaakte: Harry Potter, Disney, „Doctor Who“, verschillende bands waar ik naar luisterde en YouTubers die ik bekeek. Die fandoms zijn ook weer verschenen en geëvolueerd op mijn meer recente accounts, aangezien ik in shows als „Gilmore Girls“ en artiesten als Taylor Swift ben terechtgekomen. Je bent als een tijdcapsule van mijn leven – welk account ik ook gebruik, je laat me nadenken over mijn leven tot nu toe aan de hand van de figuren en verhalen die mij hebben gevormd. Je hebt me nooit in verlegenheid gebracht om met deze interesses te pronken als delen van mezelf.

Je hebt me altijd aangemoedigd om op talloze manieren creatief te zijn. Telkens wanneer ik een nieuw idee voor een verhaal heb, ben je er met schrijftips, karakterillustraties en aanwijzingen om mee te spelen. Mijn profiel staat vol met storyboards, waarvan de meeste zijn verlaten voordat ik zelfs maar een volledige pagina had geschreven, maar mocht ik ooit op die ideeën terugkomen, dan heb ik een virtuele database om mijn motivatie weer aan te wakkeren. Je bent ook een geweldige uitlaatklep voor alle andere soorten kunst. Of het nu gaat om foto’s uit films waar ik van hou, kalligrafiestijlen die ik wil proberen, tekeningen en schilderijen die ik mooi vind, tatoeages die ik zou kunnen krijgen of outfits die ik zou willen namaken, jij waardeert kunst in zijn vele vormen net zo goed als ik. We passen zo goed bij elkaar.

Je helpt me om voor mezelf te zorgen en mijn toekomst te plannen. Het idee om een ​​bruiloft te plannen op Pinterest is uitgegroeid tot een beetje een grapmaar vind ik het leuk talloze anderen, heb je een bord gewijd aan deze speciale gelegenheid? Zeker weten. Het is niet te zeggen of ik het daadwerkelijk zal gebruiken – het zal waarschijnlijk allemaal achterhaald zijn tegen de tijd dat ik ga trouwen – maar je bezit een breed scala aan kennis en ideeën die me ooit goed van pas kunnen komen. Je bent ook de eerste plaats waar ik heen ga als ik op zoek ben naar nieuwe maaltijden. Mijn receptenbord neemt gemakkelijk de meeste aandacht in beslag wanneer ik uw pagina’s doorleest. Het heeft secties op basis van etenstijd en geografische locatie, hoewel met name recepten voor kerstkoekjes hun eigen bord hebben. Elke keer als ik iets nieuws probeer dat ik heb gevonden uit je aanbevelingen, word ik eraan herinnerd hoe goed je me hebt leren kennen.

Je geeft mijn toekomstig zelfadvies dat op dit moment relevanter voor mij is dan een perfecte bruiloft of een receptenrepertoire. Door urenlang door uw onderwerpen te scrollen, heb ik nuttige tips gevonden, van checklists voor het zoeken naar appartementen tot hoe ik mijn kredietscore kan verhogen tot de beste manier om mijn afstudeerpet op mijn hoofd te zetten. Mijn steeds naderende intrede in ‚de echte wereld‘ is zenuwslopend, en hoewel ik het geluk heb mensen in mijn leven te hebben die me kunnen helpen, weet ik dat anderen geen toegang hebben tot het soort kennis dat meer ervaren mensen hebben verworven. Je hebt advies waar mensen misschien niet om vragen, en je verwelkomt ons om het te ontvangen.

Onze relatie heeft zijn ups en downs gehad. Net zoals ik in de loop der jaren ben gegroeid, ben jij dat ook. Maar ondanks al deze veranderingen staan ​​jullie nog steeds bekend als de „positief podium„Ik heb altijd geweten dat jij degene bent – degene die“ mensen helpt (s) contact te maken met dingen die hen inspiratie brengen … veel van de toxiciteit vermijden die je elders op sociale media zou vinden. Er zijn tijden geweest dat ik maanden, zelfs jaren heb doorgebracht zonder je naam in mijn zoekbalk te typen of op je app-pictogram te klikken. Ik weet niet hoe je je daardoor voelt – ik weet dat je dat niet kunt werkelijk voelen omdat je niet echt bewust of menselijk bent, maar je inhoud is zo representatief voor mezelf dat het is alsof ik in een spiegel kijk. Elke keer als ik terugkom, herontdek ik hoe georganiseerd, fantasierijk en inspirerend je bent. Ik hoop dat je weet dat ik altijd bij je terug zal komen en zal komen.

Daily Arts Writer Hannah Carapellotti is te bereiken op [email protected].