Nieuwe updates om de verspreiding van intieme beelden van jongeren online te helpen voorkomen

Meta

2 maanden geleden

Door Antigone Davis, Global Head of Safety

Vandaag kondigen we aan dat Instagram en Facebook stichtende leden zijn van Haal het neer — een nieuw platform van NCMEC om te helpen voorkomen dat intieme foto’s van jongeren in de toekomst online worden geplaatst.

Een persoonlijk intiem beeld delen met anderen kan eng en overweldigend zijn, vooral voor jonge mensen. Het kan nog erger aanvoelen wanneer iemand die afbeeldingen probeert te gebruiken als bedreiging voor extra afbeeldingen, seksueel contact of geld – een misdaad die bekend staat als sextortion.

Take It Down laat jongeren de regie over hun intieme beelden terugnemen. Mensen kunnen terecht TakeItDown.NCMEC.org en volg de instructies om een ​​zaak in te dienen die proactief naar hun intieme afbeeldingen zoekt in deelnemende apps. Take It Down wijst een unieke hashwaarde – een numerieke code – toe aan hun afbeelding of video, privé en rechtstreeks vanaf hun eigen apparaat. Zodra ze de hash hebben ingediend bij NCMEC, kunnen bedrijven zoals het onze die hashes gebruiken om kopieën van de afbeelding te vinden, ze te verwijderen en te voorkomen dat de inhoud in de toekomst op onze apps wordt geplaatst.

Take It Down is gebouwd op een manier die de privacy en gegevensbeveiliging van jongeren respecteert en stelt mensen in staat om alleen een hash — in plaats van de intieme afbeelding of video zelf — in te dienen bij NCMEC. Hashing verandert afbeeldingen of video’s in een gecodeerde vorm die niet langer kan worden bekeken, waardoor hashes worden geproduceerd die veilige digitale vingerafdrukken zijn.

Met de lancering van Take It Down, mensen van alle leeftijden kunnen de verspreiding van hun intieme afbeeldingen online stoppen, waaronder:

  • Jongeren onder de 18 jaar maakten zich zorgen dat hun inhoud online is of zal worden geplaatst
  • Ouders of vertrouwde volwassenen namens een jongere
  • Volwassenen die zich zorgen maken over foto’s die van hen zijn gemaakt toen ze jonger waren dan 18 jaar.

Take It Down is ontworpen met financiële steun van Meta. We werken samen met NCMEC om Take It Down op al onze platforms te promoten, naast de integratie ervan in Facebook en Instagram, zodat mensen er gemakkelijk toegang toe hebben wanneer ze potentieel schendende inhoud melden. Take It Down bouwt voort op het succes van platforms zoals StopNCIIeen platform wij lanceerden in 2021 met South West Grid for Learning (SWGfL) en meer dan 70 ngo’s wereldwijd, die volwassenen helpen de verspreiding van hun intieme afbeeldingen online te stoppen, een praktijk die gewoonlijk wordt aangeduid als ‚wraakporno‘.

Meta staat geen inhoud of gedrag toe waarin jongeren worden uitgebuit, inclusief het plaatsen van intieme afbeeldingen of sextortion-activiteiten. Wij werken om te voorkomen deze inhoud, evenals ongepaste interacties tussen jongeren en verdachte accounts die proberen hiervan te profiteren. We plaatsen tieners bijvoorbeeld standaard in de meest privé-instellingen op Facebook en Instagram, we werken eraan om te voorkomen dat verdachte volwassenen contact maken met tieners op die apps, en we leren tieners over de gevaren van interactie met volwassenen die ze online niet kennen. We hebben het ook gemakkelijker gemaakt voor mensen om mogelijk schadelijke inhoud te melden, vooral als het om een ​​kind gaat.

Op Instagram hebben we onlangs nieuwe functies geïntroduceerd om het voor verdachte volwassenen nog moeilijker te maken om met tieners om te gaan. Nu kunnen deze volwassenen geen tieneraccounts meer zien wanneer ze door de lijst met mensen scrollen die een bericht leuk vinden of wanneer ze naar de lijst Volgers of Volgers van een account kijken. Als een verdachte volwassene een tieneraccount volgt, sturen we die tiener een melding waarin we hem vragen de nieuwe volger te beoordelen en te verwijderen. We vragen tieners ook om hun privacyinstellingen te bekijken en te beperken. Wanneer iemand reageert op het bericht van een tiener, deze tagt/vermeldt in een ander bericht of de inhoud ervan opneemt in Reels Remixes of Guides, ontvangt de tiener een melding om zijn privacy-instellingen te herzien en heeft hij de mogelijkheid om te voorkomen dat mensen met hem omgaan .

We hebben ontwikkeld meer dan 30 gereedschappen om de veiligheid van tieners en gezinnen in onze apps te ondersteunen, inclusief supervisie hulpmiddelen voor ouders en technologie voor leeftijdsverificatie die tieners helpt online ervaringen op te doen die bij hun leeftijd passen. Wij bieden ook hulpmiddelen voor tieners die hen informeren over de mogelijke nadelen van het maken van intieme foto’s, en de andere manieren waarop ze hulp kunnen vinden als ze de verspreiding van die inhoud willen stoppen. Er zijn meer bronnen voor ouders, zodat ze met hun tieners kunnen praten over hoe ze veilig online kunnen zijn in onze Veiligheidscentrum En Familie centrum.