Glamour UK logo

De eerste bruiloft Ik heb ooit deelgenomen, maakte me woedend. Waarom? Omdat de bruid elk verdomd Pinterest-idee had gestolen waar ik uren over had nagedacht om toe te voegen aan mijn zorgvuldig samengestelde ‚trouwbord‘ (disclaimer: ik was op dat moment niet eens verloofd).

Een polaroid gastenboek? Rekening. Bordje ‚Ik wed dat je er goed uitziet op de dansvloer‘? Natuurlijk. Slippers voor vermoeide voeten van gasten? Zeker weten! Terwijl deze bruid er als eerste was, kon ik het niet helpen dat ik steeds meer ideeën opmerkte van mijn bord met ‚unieke Pinterest-huwelijksideeën‘ bij elke bruiloft waar ik naartoe ging. Pinterest was, durf ik het te zeggen, vreselijk cliché aan het worden.

Hoewel het een zegen kan zijn bij het plannen van een bruiloft en ongelooflijke inspiratie kan bieden voor je grote dag (67% van ons heeft al een bruiloftsbord staan ​​voordat we zelfs maar verloofd zijn – schuldig), kan het ook ernstige spanning door ons een overdosis aan keuze te geven en het risico te lopen ons zuurverdiende geld uit te geven aan ideeën die je deze zomer op elke andere bruiloft zult zien. Uit een onderzoek bleek inderdaad dat 42% van de mensen die het gebruikten, aangaf angst te ervaren na het bekijken van andere trouwberichten op sociale media. Dus hoe kun je voorkomen dat je ten prooi valt aan de generiekheid en angst die Pinterest kan veroorzaken?

Zoals Matthew Shaw, creatief directeur en oprichter, sauveur, legt uit: “De aankleding van je bruiloft en tafelaankleding kan een ontmoedigende taak zijn. De rijkdom aan afbeeldingen die online beschikbaar is, kan zowel inspirerend als afleidend zijn. Je trouwdag persoonlijk houden is enorm belangrijk dus het is handig om wat tips te hebben om je eigen gang te gaan en clichés te vermijden.”

Hier deelt hij een aantal faalveilige manieren om die clichés die je online ziet te vermijden en je trouwdag uniek te houden…

Vermijd tendensen

Er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in trends maar een trend is uiteindelijk iets wat iedereen doet (of binnenkort gaat doen!) bij sauveur. we werken er hard aan om deze te vermijden, anders ziet je bruiloft eruit zoals die van iedereen, wat niet heel bijzonder is. Er is absoluut niets mis met het vinden van je inspiratie op Pinterest of elders online, maar ik zou willen voorstellen om gericht te zijn. Probeer je te concentreren op een paar ideeën die je eruit kunt halen en waar je je eigen draai aan kunt geven in plaats van de beelden die je hebt gezien volledig opnieuw te creëren. Bij het zoeken naar inspiratie waren de vragen die ik altijd zou stellen ‚vertegenwoordigt dit ons‘, ‚wat is de reden dat ik dit wil‘ en ‚werkt dit in onze zaal‘.

Jezelf afvragen waarom je iets doet of kiest, is een van de beste dingen die je kunt doen. Het kan zijn dat het logisch is binnen de setting van de locatie, je hebt er altijd van gedroomd, of het voelt gewoon heel goed aan. Blijf altijd bij je standpunt en maak je geen zorgen als het niet ‚bruiloftachtig‘ aanvoelt of als je het andere mensen niet hebt zien doen. Je bruiloft wordt daardoor des te unieker en ook spannender voor je gasten.

Een eenvoudig uitgangspunt

Soms kan het moeilijk zijn om inspiratie op te doen of na te denken over hoe je dingen anders zou kunnen doen. Als we werken met een stel dat hiermee worstelt, kan het nuttig zijn om de zaken terug te brengen naar de basis. Het kan handig zijn om een ​​paar hoofdkleuren te kiezen waar jij en je partner dol op zijn en die ideeën opwekken. Bespreek ook samen een ruwe ontwerproute die u wilt inslaan. Het kan meer ingetogen of maximalistisch, traditioneel of modern zijn. Deze kleuren en trefwoorden kun je vervolgens delen met je planner, bloemist of cateraar en zij kunnen je helpen dit uit te werken tot een totaalbeeld.

Stap weg van bruiloften

De meest succesvolle en behulpzame inspiratiebeelden die we gebruiken hebben vaak niets met bruiloften te maken. Dit is waar Pinterest eigenlijk een heel handig hulpmiddel kan zijn, je moet gewoon weten wat je moet zoeken. Probeer een stap terug te doen van het gebruik van ‚bruiloft‘ in uw zoekopdrachten en gebruik termen als decorontwerp, restaurant, interieur en voeg vervolgens uw kleur- of ontwerpideeën toe. Zodra u uw zoekopdracht op deze manier begint te verfijnen, zult u een aantal fantastische ideeën tegenkomen die passen bij wat u zoekt. Wat je ook doet, zoek niet alleen naar „idee voor een bruiloftstafel“! Uw leveranciers zullen u hier ook dankbaar voor zijn, omdat ze creatiever en unieker kunnen zijn in wat ze u voorstellen.

Vertrouw op uw leveranciers

Er is een toenemende tendens om gewoon een selectie van afbeeldingen te delen met uw leveranciers en hen te vragen precies dat na te maken. Hoewel je zeker nauw met hen zou moeten samenwerken om je visie te verwezenlijken, zal je huwelijksontwerp veel specialer zijn als je enkele eerste gedachten en ideeën met hen deelt en ze met suggesties en ideeën laat komen. Haal het meeste uit hun creativiteit en laat ze u helpen om u ook te inspireren.

‌Kijk ergens anders voor dagelijkse inspiratie

Mijn filmrol is gevuld met foto’s van restaurants, tuinen en winkelpuien. Er is zoveel inspiratie die niet alleen trouwtrends volgt en dit is echt een goede plek om te beginnen. Ik stel voor om een ​​kleine selectie van afbeeldingen, texturen en kleuren samen te stellen die je kunt delen met je bloemist en je cateraar als ze helpen met je servies. Het is altijd het beste om je selectie van afbeeldingen relatief pittig te houden, zodat je een duidelijk zicht hebt en je niet te veel wordt afgeleid door allerlei verschillende ontwerpen en opties.

Veel plezier met plannen!