Pinterest en Zola publiceren 2023 Wedding Trends Report – JCK

Pinterest heeft zijn jaarlijkse Wedding Trends Report uitgebracht in samenwerking met Zola, een populair platform voor huwelijksplanning.

“Van trending thema’s en populaire trouwjurken tot duurzame ideeën en ongelooflijke locaties, het Pinterest x Zola 2023 Wedding Trends-rapport toont de meest relevante trouwtrends van het jaar op basis van wat Pinners zoeken en opslaan op hun borden, samen met wat koppels op Zola zijn van plan”, aldus Pinterest’s aankondiging van het rapport.

Hoewel er in het rapport geen specifieke categorie is gewijd aan sieraden, kan het nuttig zijn om het te bekijken voor detailhandelaren die een vinger aan de pols willen houden van waar consumenten van dromen en van plan zijn voor hun bruiloft, vooral als het gaat om kleurtrends. en stijlen.

Het volledige rapport is te bekijken hiermaar enkele hoogtepunten staan ​​​​hieronder.

gaan groente– zowel qua kleur als qua milieubewustzijn – is een populair thema van het rapport. Het aantal zoekopdrachten naar ‚bladconfetti‘ en ‚milieuvriendelijk huwelijksdecor‘ steeg sinds vorig jaar met respectievelijk 105% en 230%, terwijl het aantal zoekopdrachten naar groengekleurde huwelijksuitnodigingen ook toenam. Groen heeft ook een moment in de sieradenindustrie, dus misschien is het de perfecte gelegenheid om gekleurde edelstenen te introduceren bij degenen die op de markt zijn voor sieraden voor trouwdagen (volgens Zola zijn tinten salie en eucalyptus naar verluidt in trek bij planners).

Groen is niet de enige gewilde kleur voor bruiloften – zoekopdrachten naar felroze bruiloftskleuren en Barbie bruiloftsthema kende dit jaar grote stijgingen (respectievelijk 465% en 140%). Het aantal zoekopdrachten naar ‚maximalistische bruiloften‘ steeg met 1.900%, wat ons deed geloven dat er niet zoiets bestaat als te veel juwelen voor de trouwdag. Terra-cotta, die we hebben bedekt hier op JCKonline, is ook trending.

Je hebt gehoord van de alternatieve verlovingsring, check nu uit de alternatieve bruiloft (vermoedelijk zou de eerste populairder zijn dan ooit met deze houding ten opzichte van traditionele evenementen). Zoekopdrachten naar ‚antibruidsbruiloften‘, niet-traditionele huwelijksgeloften, niet-traditionele trouwjurken en ‚lelijke bruiloften‘ zagen allemaal een grote toename. Ze kunnen hun lelijke bruiloften hebben, maar lelijke verlovingsringen? Nog nooit van gehoord.

Keuze van bruiloftsbloemen is normaal gesproken misschien niet zo’n interessant onderwerp voor juweliers, maar met een toename van 95% in zoekopdrachten naar „parel bruidsboeket“, wijzen tekenen erop dat parels een toppositie behouden in de bruiloftsindustrie, dus juweliers kunnen zich goed voelen over het houden van op voorraad in een mix van klassieke en moderne stijlen.

Een overkoepelend thema van het rapport heeft betrekking op het budget: zoektermen als ‚geüpcyclede trouwjurken‘ (die ook afkomstig zouden zijn van milieubewuste bruiden) en goedkope huwelijksreisbestemmingen in de VS suggereren dat paren geld willen besparen waar ze kunnen. Juweliers verwachten misschien dat shoppers ook op zoek zijn naar budgetvriendelijke accessoires, dus plan om haalbare juwelen op te slaan, zoals sterling zilveren verklaringen, evenals betaalbare vintage of consignatiestukken.

(Foto via Pinterest)

Volg JCK op Instagram: @jckmagazine

Volg JCK op Twitter: @jckmagazine

Volg JCK op Facebook: @jckmagazine