Pinterest kondigt een meerjarig advertentiepartnerschap aan met Amazon naast de winst

Beeldcredits: Pinterest

Pinterest vandaag aangekondigd een meerjarig strategisch advertentiepartnerschap met Amazon om meer merken en relevante producten naar zijn platform te brengen. Door de nieuwe deal wordt de e-commercegigant Pinterest de eerste partner op het gebied van advertenties van derden, zei het bedrijf in een blogpost die samen met zijn bedrijf werd gedeeld. winst over het eerste kwartaal verslaan.

De samenwerking is een stap in een nieuwe richting voor de site voor het delen van afbeeldingen en sociale media, die de afgelopen jaren heeft gewerkt aan de veranderende interesses van consumenten rond productontdekking. Naarmate de vraag naar videoplatforms zoals TikTok en Reels groeide, begon het prikbord met afbeeldingen van Pinterest gedateerd aan te voelen, waardoor het zijn video-eerste Idee Pins en zijn investering in content van makers vergroten.

Maar sommige daarvan de inspanningen van de maker zijn onlangs afgebouwdvoorafgaand aan het laatste kwartaal van Pinterest inkomsten mislopen waar het bedrijf ook waarschuwde voor lage verkopen in het eerste kwartaal, waardoor het zijn aandelen naar beneden stuurde.

Ter vergelijking: de digitale advertentie-eenheid van Amazon deed het in hetzelfde kwartaal goed, springen 19% tot 11,6 miljard dollar.

Net als andere technologiebedrijven worstelt Pinterest met de macro-economische krachten die van invloed zijn op zijn bedrijf, maar beloofde dat het eraan werkte om zich aan te passen aan de veranderende omgeving. Het bedrijf ontsloeg in februari ook 150 werknemers geprobeerd de kosten te drukken.

Hoewel Pinterest al jaren werkt aan het koppelen van productinspiratie aan aankopen, zou het Amazon-advertentiepartnerschap consumenten mogelijk een meer naadloze koopervaring kunnen bieden. In tegenstelling tot sommige e-commercewebsites, hoeven Amazon-kopers misschien niet te rommelen met het invullen van formulieren, aangezien de meesten hun betalingsgegevens al bij het bedrijf hebben geregistreerd, wat leidt tot sneller afrekenen.

Wanneer gebruikers op een Amazon-advertentie op Pinterest klikken, worden ze rechtstreeks naar Amazon geleid om de aankoop te doen, zegt Pinterest.

“Meer dan 463 miljoen mensen bezoeken Pinterest elke maand om een ​​leven te creëren waar ze van houden. Merken en producten zijn een cruciaal onderdeel van deze reis, waardoor Pinners gemakkelijk van inspiratie naar actie kunnen gaan en adverteerders waarde kunnen realiseren door in contact te komen met gebruikers met een hoge commerciële intentie, „merkte Pinterest op in zijn blogpost. „Ons partnerschap met Amazon stelt ons in staat om deze inspanningen op zinvolle manieren op te schalen“, aldus het bedrijf.

Het bedrijf merkte op dat de implementatie van de Amazon-advertentie-integraties over meerdere kwartalen zal plaatsvinden, vanaf later dit jaar. Pinterest kan nog niet zeggen waar de advertenties aan eindgebruikers zullen verschijnen en het doet geen kortetermijnvoorspellingen met betrekking tot de impact op de omzet, en merkt op dat het pas volgend jaar een betekenisvolle impact zal zien.

„Amazon Ads is verheugd om samen te werken met Pinterest en het voor klanten nog gemakkelijker te maken om relevante producten te ontdekken en te kopen via shoppable content, terwijl het ook gedifferentieerde waarde biedt voor merken“, voegt Amazon SVP Paul Kotas toe in een verklaring.

Pinterest verslaan op Q1 omzet en winst, met een omzetstijging van 5% jaar op jaar tot $ 603 miljoen, meer dan $ 598 miljoen verwacht, en aangepaste winst per aandeel van $ 0,08 versus $ 0,02 verwacht. Wereldwijde maandelijkse actieve gebruikers stegen jaar op jaar met 7% tot $ 463 miljoen. Het bedrijf rapporteerde ook een GAAP-nettoverlies van $ 209 miljoen, of 31 cent per aandeel, een stijging ten opzichte van 1 cent per aandeel in dezelfde periode een jaar geleden.

Ondanks de winst verslaan, Pinterest voorraad 6% gedaald op hogere Q2-kosten.

Meer volgt nog.