Pinterest presteert beter in deze belangrijke statistiek

Pinterest (PINNEN 1,11%) stelde beleggers teleur met de voorzichtige vooruitzichten voor het eerste kwartaal, maar één maatstaf uit de winst over het vierde kwartaal stak met kop en schouders boven de concurrentie uit. Pinterest verhoogde zijn gemiddelde opbrengst per gebruiker (ARPU) met 1% wereldwijd en met 6% in de VS en Canada.

Dat klinkt misschien niet zo veel. Maar in vergelijking met zijn leeftijdsgenoten Snap (NYSE: SNAP) En Meta-platforms (NASDAQ: META), blies het nummer van Pinterest ze uit het water. Terwijl de industrie wankelt van seculiere tegenwind en een grotere focus op gegevensprivacy, zal Pinterest een betekenisvolle omzetgroei laten zien met een goed potentieel voor operationele hefboomwerking. Dat alles vertaalt zich in winstgroei voor beleggers op de lange termijn.

Hoe Pinterest zich opstapelt

Kijkend naar de ARPU-groei van Pinterest, zie je een schril contrast in vergelijking met Snap’s Snapchat en Meta’s Facebook.

BedrijfWereldwijde ARPU-groeiNoord-Amerikaanse ARPU-groei
Pinterest1%6%
Facebook(7%)(3%)
Snapchat(15%)(9%)

Gegevensbron: Pinterest, Meta Platforms en Snap. Tabel op auteur.

Met een seculiere vertraging van de groei van de advertentie-uitgaven op sociale media, was het geen grote verrassing toen zowel Meta als Snap dalingen in Noord-Amerikaanse inkomsten voor het kwartaal rapporteerden. Hoewel beide bedrijven nieuwe gebruikers aan hun sociale netwerken toevoegden om de achteruitgang te compenseren, was het bij lange na niet genoeg om het verschil goed te maken.

Ter vergelijking: Pinterest eindigde 2022 met 95 miljoen Amerikaanse en Canadese gebruikers, evenveel als eind 2021. Dat aantal blijft achter bij Snapchat, Facebook en vele andere sociale netwerken.

„We zijn veel meer gefocust op hoe we een diepere betrokkenheid kunnen stimuleren bij de gebruikers die we hebben“, zei CEO Bill Ready op de bedrijfspresentatie. kwartaalcijfers bellen. En de ARPU-cijfers spreken over het succes van die strategie.

Wat drijft ARPU

Verschillende factoren helpen het genereren van inkomsten door gebruikers van Pinterest te verhogen. Ten eerste ziet het een verbeterde betrokkenheid. Het management wees erop dat het aantal sessies tijdens het kwartaal sneller toenam dan het aantal actieve gebruikers. Bovendien is het percentage maandelijkse actieve gebruikers dat minstens één keer per week komt, gestegen van 56% eind 2020 naar 61% eind 2022.

Die betrokkenheid werd gestimuleerd door meer personalisatie en een drang naar meer video. Meta wees met name op vergelijkbare factoren die de betrokkenheid van Facebook en Instagram vergroten. Pinterest is echter meer gericht op winkelen, design en over het algemeen meer inkomsten genererende inhoud dan het algemene entertainment dat op Facebook en Instagram verschijnt. Korte video’s blijven een rem op de resultaten van Metater vergelijking.

Bovendien heeft Pinterest zwaar geïnvesteerd in zijn advertentietechnologie om metingen, targeting en advertentiebelasting te verbeteren. Sterker nog, het te gelde maken van advertentieaanbod overtrof de gebruikersgroei afgelopen kwartaal met 15%. Hoewel het misschien niet over de middelen beschikt om de advertentietechnologie van Meta bij te houden, laat Pinterest sterke verbeteringen zien in de resultaten voor zijn adverteerders.

Belangrijk is dat Pinterest profiteert van de manier waarop zijn gebruikers zich op het platform gedragen. In plaats van een achterover leunende ontdekkingsservice – zoals de meeste mensen Instagram, Facebook, Snapchat en vele andere gebruiken sociale media-platforms — Pinterest-gebruikers zijn actief op zoek naar en beheren content. Dat zorgt voor een beter targetingsignaal voor adverteerders, waardoor Pinterest veel aantrekkelijker wordt in een omgeving met meer onzekerheid over advertentieconversie op sociale media.

Wat het betekent voor beleggers

De sterke groei van de omzet per gebruiker helpt Pinterest op weg naar uitbreiding van de operationele marge. Als elke gebruiker elk kwartaal meer inkomsten genereert, is er minder druk op Pinterest om zijn gebruikersbestand te laten groeien. Dat gezegd hebbende, mogen beleggers verwachten dat de verbeteringen die Pinterest aanbrengt, ook zullen leiden tot een duurzame maandelijkse actieve gebruikersgroei.

Op de lange termijn zou dat moeten leiden tot zinvolle verbeteringen in de winstmarge. Op de korte termijn is het management gericht op het verlagen van de bedrijfskosten, het terugdringen van nieuwe aanwervingen en infrastructuur, en het optimaal benutten van wat het heeft. Die inspanningen zouden het komende jaar moeten leiden tot marge-uitbreiding.

Als Pinterest kan doorgaan met het stimuleren van betrokkenheid en het verbeteren van advertentietechnologie terwijl het tegelijkertijd bezuinigt, zullen investeerders op de lange termijn worden beloond naarmate de inkomsten van het bedrijf verbeteren.

Randi Zuckerberg, voormalig directeur marktontwikkeling en woordvoerster van Facebook en zus van Mark Zuckerberg, CEO van Meta Platforms, is lid van de raad van bestuur van The Motley Fool. Adam Levy heeft posities in Meta Platforms. The Motley Fool heeft posities in en beveelt Meta Platforms en Pinterest aan. De Motley Fool heeft een openbaarmakingsbeleid.