Prinses Kate bewijst dat ze toch een Instagram-moeder is

Prinses Kate is niet zoals de andere moeders. Niet omdat ze de toekomstige koningin-gemalin is of omdat ze toegang heeft tot juwelen ter waarde van miljarden ponden – hoewel die haar enigszins onderscheiden van de rest, zullen sommigen misschien beweren. Ze is ook nu een kolonel, hoewel dat ook niet is waar we het over hebben. Nee, met een fotopost vooraf Prins Lodewijk‚ vijfde verjaardagbewees Kate dat ze een echte Instagram-moeder is.

In het verleden heeft Kate haar eigen foto’s geplaatst van de verjaardagen van haar kinderen. Herinneren Prinses Charlotte ga absoluut ham met die bloem een paar jaar geleden, en die van afgelopen zomer Prins George strand kiekjes met de 9-jarige die eruitziet als de mini-me van zijn vader. Prinses Kate is een ervaren fotograaf en niemand kan een openhartige foto maken waarop de persoonlijkheid van een kind echt doorschijnt als een ouder (in voor- en tegenspoed, zoals legioenen geërgerde ouders je kunnen vertellen terwijl ze hun kroost smeken om slechts één mooie foto, alsjeblieft, dat is niet het gezicht dat je oma wil zien kan je vertellen). Dit jaar, voor de verjaardag van Louis, brak Kate echter met haar traditie en deelde ze twee foto’s van een fotograaf Milly Pilkington. En – hijg! – Kate zit in een van hen!

Instagram-inhoud

Deze inhoud kan ook op de site worden bekeken ontstaat van.

Je denkt misschien niet dat dit opmerkelijk is voor de nobelen, en het is waar dat er de afgelopen decennia niet eens in de buurt van een tekort aan professionele foto’s van Kate is geweest. Trouwen in de monarchie kan dat met een persoon doen. Het komt echter niet zo vaak voor dat we gesanctioneerde, ongeposeerde foto’s zien van Kate die daadwerkelijk met haar kinderen speelt. (Paparazzi telt niet mee.) Veel van haar liefdadigheidswerk en optredens zorgen ervoor dat ze vies wordt van een willekeurig aantal kinderen, maar blader door het Instagram-account waarmee ze deelt prins William en je zult zien: er is eigenlijk een verrassend klein aantal foto’s van haar die met haar eigen kinderen speelt.

Daarom is de eerste van de twee shots die de verjaardag van Louis herdenken een welkome aanblik: Kate en haar ongelooflijke uitbarsting heffen Louis op, gekleed in een blauwe trui en korte broek en grijnzend naar de hemel, in een met groen gevulde kruiwagen. Het is een heel mooi moment, en zelfs meer dan dat, het is een „bewijs van mama” foto. De term is online bedacht om ouders, in het bijzonder moeders, eraan te herinneren om achter de lens vandaan te komen en zelf op de foto te gaan met hun gezin. Zo vaak zijn moeders en ouderfiguren de documenteerders en bewaarders van schema’s en herinneringen, de vergaarbakken van kennis en familieverhalen en recepten. Het lijdt geen twijfel dat ze absoluut essentieel zijn voor het gezin en zijn functie, maar als je door de foto’s bladert, zijn ze ondervertegenwoordigd in de foto’s.

Om nog maar te zwijgen, de verjaardagen van kinderen zijn ook mijlpalen voor de ouders: Kate is nu vijf jaar moeder van drie kinderen. Er is een reden dat mensen feestjes geven voor eerste verjaardagen, ook al zal de baby het zich niet herinneren: het is vaak een manier voor de ouders om opgelucht adem te halen dat ze een heel jaar ouderschap hebben doorstaan.

Dus hoewel we nog lang niet vergeten dat Kate bestaat, en we hopen dat ze doorgaat met het delen van foto’s die ze van haar familie heeft gemaakt, ja, het is verfrissend om enig bewijs van moeder van de koninklijke familie te hebben.