'Red Table Talk' Geannuleerd, Mina Lefevre Out, Facebook Originals Done – Deadline

EXCLUSIEF: Mina Lefevrehoofd ontwikkeling en programmering bij Metavertrekt bij het moederbedrijf van Facebook.

Lefevre, voorheen EVP en Head of Scripted bij MTV, vertrekt als onderdeel van de laatste ronde van ontslagen bij het door Mark Zuckerberg gerunde bedrijf, dat meer dan 20.000 werknemers heeft zien vertrekken.

Het vertrek komt te midden van een keerpunt voor Facebook, dat zijn oorspronkelijke programmeerinspanningen al had teruggeschroefd sinds de dagen van scriptseries zoals Elizabeth Olsen-fronted Gecondoleerd En Heilige leugensgeleid door Lefevre.

Geen van de resterende FB Watch Originals, met name Rode Tafelgesprek, komen terug voor nieuwe seizoenen nu het bedrijf uit die branche stapt en de focus verlegt naar het creëren van VR-ervaringen in Meta Horizon Worlds die ook kunnen worden ingezet op Facebook, Instagram en Messenger. FB Watch blijft als videospeler voor dergelijke inhoud, terwijl leden van Lefevre’s team, waaronder Thomas Stockwell, blijven werken aan originele programmering met de nadruk op VR-first-shows.

De zoemende Rode Tafelgesprek met Jada Pinkett Smith, Willow Smith en Adrienne Banfield-Norris, waaruit ook een spin-off voortkwam Red Table Talk: De Estefans, was het laatst overgebleven origineel van FB Watch. Het had zijn oorspronkelijke bestelling voltooid en komt niet meer terug; serieproducent Westbrook, is momenteel op zoek naar een nieuw huis.

Naast de Rode Tafelgesprek franchise, Facebook unscripted / talk originele serie gelanceerd onder Lefevre ook inbegrepen Steve on Watch met Steve Harvey, Piece of Mind met Taraji met Taraji P. Hensoneen reboot van de reality hit MTV’s De echte wereld, 9 maanden met Courteney Cox, ongefilterd: Paris Jackson, The Biebers on Watch En Tom versus tijd met Tom Brady.

Ook ontwikkelde ze onder meer jeugdscheepsseries voor Messenger’s Watch Together Cardi probeert met Cardi B en Post Malone’s Celebrity World Pong League evenals een show op sociale media met onder meer Sway House, Collab Crib en Shluv Family voor Instagram.

Aan de gescripte kant, naast Gecondoleerd En Heilige leugens en zijn spin-off Heilige leugens: de zingende botten, Lefevre ontwikkelde een bewerking van podcast Limetown met Jessica Biel en Stanley Tucci.

Door zich terug te trekken van originelen, volgt Meta mede-technologiegigant Google, wiens YouTube-divisie vorig jaar hetzelfde deed, waarbij de focus opnieuw werd gericht op door gebruikers gegenereerde inhoud.

Bij MTV, dat ze in 2017 verliet om zich bij Facebook aan te sluiten, was Lefevre verantwoordelijk voor series als Onhandig, doen alsof, schreeuwen, Carter vinden En De Shannara-kronieken. Daarvoor was ze VP, Development & Programming bij ABC Family, en was ze verantwoordelijk voor series als Pretty Little Liars, The Fosters En Melissa en Joey.

Voorbeelden van het soort originele specials waar Meta in de toekomst naar neigt, zijn onder meer The Notorious BIG Sky’s The Limit: een VR-concertervaring ter ere van Biggie’s 50e verjaardag, The Shaq’tacular Spectacular, een aftelspecial voor oudejaarsavond gehost door Shaquille O’Neal met speciale gastoptredens van Cardi B en meer, Meta’s eerste VR-komediespecial met komieken als Pete Holmes en Nikki Glaser, evenals Eli Roth-horror Halloween- en Valentijnsdag-specials.