Vreemdelingen op Facebook helpen bij het terugvinden van de gestolen vissersboot

Een visser in het zuiden van Indiana is vrijdag verwoest toen iemand ’s nachts zijn vissersboot stal. Zijn vertrouwen in de mensheid werd echter de volgende dag hersteld, nadat een Facebook-bericht leidde tot het herstel van de boot.

Volgens beelden van beveiligingscamera’s bij de camperdealer waar hij werkt, de tweemotorige van Seth Stewart Pro Line-boot werd op 28 april net na middernacht van de parkeerplaats gestolen. Op de beelden was te zien hoe iemand in een zwarte Toyota Tundra naar de boot trok, de aanhanger aankoppelde en wegreed. Stewart voelde zich boos en gefrustreerd over het verlies van zijn boot en maakte een Facebook-bericht die ochtend.

‚Op de klootzakken die gisteravond mijn boot hebben meegenomen. Je hebt misschien mijn boot, maar je kunt mijn herinneringen niet afnemen‘, schreef Stewart rond 8.30 uur op vrijdag. ‚Ergens onderweg word je beoordeeld. Dat is niet mijn werk. Het is een trieste wereld waarin we leven.”

Twee vrienden van Stewart en meerdere vreemden herkenden de gestolen boot op de snelweg nadat ze deze foto in een bericht op sociale media hadden gezien. Met dank aan Seth Stewart via Facebook

Tot zijn verbazing kwam de dag des oordeels eerder dan verwacht. De volgende ochtend ontving Stewart een Facebook-bericht van een volslagen vreemde die zei dat ze de gestolen boot hadden herkend op een stuk snelweg in de buurt van Bowling Green, Kentucky. Een paar uur later belde zijn vriend Kurt Siefert hem op. Hij en zijn vrouw hadden de boot ook gezien terwijl ze over dezelfde snelweg reden. Vervolgens stuurde een tweede vriend Stewart een sms om hem te laten weten dat een vriend van hem, Eric Kampshaefer genaamd, de gestolen boot in het vizier had. De botendief reed nog steeds in zuidelijke richting op de I-65, dus belde Stewart direct Kampshaefer.

„Hij zegt tegen me: ‚Hé, ik ga naar Nashville, zodat ik een tijdje op deze boot kan blijven‘,“ vertelde Stewart. WHAS-nieuws.

Stewart had op dat moment de politie in Kentucky op de hoogte gebracht en terwijl Kampshaefer de dief volgde, stuurde hij hem het VIN-nummer van de boot. Kampshaefer zette de achtervolging in totdat de autoriteiten hen inhaalden.

‚Nadat de politie de dief begon aan te houden, stopte de vreemdeling die ik nog nooit persoonlijk had ontmoet om de staatspolitieagent het chassisnummer te geven dat ik net [texted] hem,” legde Stewart uit in een vervolgbericht op Facebook op 29 april. “De trooper belde toen en zei: ‚Je boot is geborgen!‘ De wereld is een betere plek dan ik dacht, en er zijn nog steeds veel goede mensen die meer dan bereid zijn om een ​​vreemde te helpen.”

Lees volgende: Foto op sociale media leidt tot aanklachten voor mannen die trofee-elanden hebben gestroopt

Het was niet meteen duidelijk wie de dader was en wat de juridische gevolgen zijn voor de dief. Toch bedankte Stewart alle zes personen die contact hadden opgenomen om zijn boot te helpen bergen: Samantha Raymer en haar man, Kurt en Cindy Seifert, Christian Roberts en Eric Kampshaefer.

“Ik moet toegeven dat ik huilde toen mijn boot werd gestolen. Niet vanwege het item zelf, maar vanwege alle herinneringen die gemaakt zijn en nog gemaakt moeten worden op die boot!” Stewart schreef. „De volgende keer dat ik op avontuur ga, zal het alleen door jou zijn!“